Tűzoltás-vezetői jogosultságot szereznek az önkéntesek 2015. február. 25. 09:02

A Szövetség kezdeményezésére az önálló vonulásra történő felkészülés jegyében újabb tűzoltás-vezetői képzés indult a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében  február 21-22-én Nagyatádon.

Éves közgyűlést tartott a Magyar Tűzoltó Szövetség 2015. február. 23. 09:01

A Magyar Tűzoltó Szövetség február 21-én Budapesten tartotta újjáalakuló éves küldöttközgyűlését, az eddigiektől merőben új összetételben. Az MTSZ-be belépett Létesítményi és Önkormányzati tűzoltókkal kiegészült küldöttek, megválasztották az MTSZ új tisztviselőit, elfogadták a tavalyi évről szóló beszámolót és döntöttek a 2015. évi feladatokról is. Somogy megyét az új szabályok értelmében Heizler György elnök képviselte

Új elnökség a Magyar Tűzoltó Szövetség élén – az elnök Dobson Tibor 2015. február. 22. 09:00

A Magyar Tűzoltó Szövetség február 21-én Budapesten tartotta újjáalakuló éves küldöttközgyűlését, ennek megfelelően az eddigiektől merőben új összetételben. Az MTSZ-be belépett Létesítményi és Önkormányzati tűzoltókkal kiegészült küldöttek, megválasztották az MTSZ új tisztviselőit is. A 60 küldöttből 49 megjelent, így határozatképes küldöttközgyűlés napirendi pontjai közül elsőként a személyi döntésekről számolunk be. Megyénket az új alapszabály értelmében Heizler György elnök képviselte.

Somogyi tűzoltófecskendő Erdélyben 2015. február. 19. 08:57

2015. február 15-én, tűzoltóbál keretei között adták át Gyimesközéplok (Románia, Hargita megye) önkéntes tűzoltóinak a böhönyei önkéntes tűzoltó egyesület gépjárműfecskendőjét, amely hosszú ideig a kaposvári hivatásos tűzoltóságon szolgált. Az erdélyi önkéntesen testvértelepülésükön, Böhönyén jártukkor látták meg a fecskendőt, amelyet egy állapotfelmérés és alkatrészbeszerzés után napokig tartó munkával hoztak működőképes állapotba. A szombaton felszentelt Rába így most Gyimesvölgye biztonságát szolgálhatja.

Nyolcszáz káresetnél avatkoztak be a szövetség tagszervezetei 2015. február. 15. 08:55

A Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség tagszervezetei az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkormányzati tűzoltóságok 817 káresetnél avatkoztak be 2014-ben. Mindezt 33 vonuló egyesület és az 5 önkormányzati tűzoltóság hajtotta végre az elmúlt esztendőben, amikor az esőzések és a viharok hatására nagyon sok balesetnél kellett közreműködni.

I. Mezőcsáti Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltó Konferencia és Találkozó 2015. január. 10. 08:52

I. Mezőcsáti Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltó Konferencia és Találkozó zajlik 2015. január 18-án (vasárnap) 10 órától Mezőcsáton, a Művészetek Házában.

Több pénz az önkéntes tűzoltóságoknak 2014. december. 21. 11:05

Az Országgyűlés a költségvetési vitában az önkéntes tűzoltóságokra nézve rendkívül kedvező döntést hozott. A hosszú évek óta 120 millió forint, majd a tavalyi 300 millió után az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatását, képviselői indítványra, 500 millió forintra emelte az országgyűlés. Ebből 100 millió forint a különleges, speciális mentőcsoportok fejlesztésére, támogatására fordítandó.

Javaslat: Elismerő tábla a munkahelyekre 2014. december. 08. 11:04

Az önkéntes tűzoltó mozgalom erősítése és támogatottsága érdekében a Jászapáti ÖTE elnöke javasolja azokat a munkáltatókat, akik önkéntes tűzoltót foglalkoztatnak, és esetleg tűzoltási és műszaki mentési tevékenység végzés idejére a dolgozót elengedik a munkából, példamutató hozzáállásuk miatt elismerésben részesíteni.