Hírek

Éves küldöttgyűlés Kaposváron 2015. március. 16. 09:13

A Somogy Megyei Tűzoltószövetség a 2015. évi küldöttgyűlését 2015. március 28-n 10 órai kezdettel tartja Kaposvár, Somssich Pál u. 7. szám alatt a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 3. emeleti tanácstermében.

Pályázati felhívás 2015. március. 11. 09:10

Pályázati felhívás III-as és IV-es kategóriájú EMÜ-vel rendelkező ÖTÉ-k számára tűzoltó védőfelszerelésekre.

Tűzoltó gépjárműfecskendő Böhönyéről Gyimesközéplokra 2015. március. 08. 09:07

Nemcsak gépjármű, hanem felszerelések és a melléjük párosuló oktatás is segítse a Kárpát medencei tűzoltó együttműködést. Ennek jegyében – sokak összefogásának eredményeként – zajlott egy hétvége Gyimesközéplokon, segítve a helyiek erőfeszítéseit

Önkéntes irányítók vizsgáztak Kaposváron   2015. március. 04. 09:04

Huszonegy önkormányzati és létesítményi tűzoltó tűzte ki célul, hogy jogosultságot szerez a beavatkozások irányítására.

Tűzoltás-vezetői jogosultságot szereznek az önkéntesek 2015. február. 25. 09:02

A Szövetség kezdeményezésére az önálló vonulásra történő felkészülés jegyében újabb tűzoltás-vezetői képzés indult a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében  február 21-22-én Nagyatádon.

Éves közgyűlést tartott a Magyar Tűzoltó Szövetség 2015. február. 23. 09:01

A Magyar Tűzoltó Szövetség február 21-én Budapesten tartotta újjáalakuló éves küldöttközgyűlését, az eddigiektől merőben új összetételben. Az MTSZ-be belépett Létesítményi és Önkormányzati tűzoltókkal kiegészült küldöttek, megválasztották az MTSZ új tisztviselőit, elfogadták a tavalyi évről szóló beszámolót és döntöttek a 2015. évi feladatokról is. Somogy megyét az új szabályok értelmében Heizler György elnök képviselte

Új elnökség a Magyar Tűzoltó Szövetség élén – az elnök Dobson Tibor 2015. február. 22. 09:00

A Magyar Tűzoltó Szövetség február 21-én Budapesten tartotta újjáalakuló éves küldöttközgyűlését, ennek megfelelően az eddigiektől merőben új összetételben. Az MTSZ-be belépett Létesítményi és Önkormányzati tűzoltókkal kiegészült küldöttek, megválasztották az MTSZ új tisztviselőit is. A 60 küldöttből 49 megjelent, így határozatképes küldöttközgyűlés napirendi pontjai közül elsőként a személyi döntésekről számolunk be. Megyénket az új alapszabály értelmében Heizler György elnök képviselte.

Somogyi tűzoltófecskendő Erdélyben 2015. február. 19. 08:57

2015. február 15-én, tűzoltóbál keretei között adták át Gyimesközéplok (Románia, Hargita megye) önkéntes tűzoltóinak a böhönyei önkéntes tűzoltó egyesület gépjárműfecskendőjét, amely hosszú ideig a kaposvári hivatásos tűzoltóságon szolgált. Az erdélyi önkéntesen testvértelepülésükön, Böhönyén jártukkor látták meg a fecskendőt, amelyet egy állapotfelmérés és alkatrészbeszerzés után napokig tartó munkával hoztak működőképes állapotba. A szombaton felszentelt Rába így most Gyimesvölgye biztonságát szolgálhatja.