Tűzoltásvezetői jogosultságot szereztek 2015. május. 16. 09:30

Hét somogyi és egy zalai egyesület 19 önkéntes tűzoltója vizsgázott le az elmúlt két hónap során elsajátított ismeretekből május 8-án Lábodon.

Járási Önkéntes tűzoltóverseny Kadarkúton 2015. május. 16. 09:28

Május 9-én a Kadarkúti sportpályán zajlott a siófoki és a kaposvári összevont járási tűzoltóverseny. A megmérettetésre 23 rajjal álltak fel a csapatok, s örvendetes módon sok fiatallal indultak az egyesületek. A himnusz hangjai után, jó időben indult versenyen  a végső számolásnál a legtöbb kupát Törökkoppány önkéntes tűzoltói hódították el.

Szertáravatás és járási önkéntes tűzoltó verseny Bolháson 2015. május. 08. 09:26

Április 25-én a járási verseny résztvevőivel együtt avatták fel az új tűzoltó szertárat Bolháson. A versenyen 18 csapat vett részt. A verseny eredményeit tesszük közzé.

Szent Flórián napi Ünnep – elismerések az önkéntes tűzoltóknak 2015. május. 07. 09:22

Főhajtással tisztelegtek a somogyi tűzoltók a szakma védőszentjének, Szent Flóriánnak szobránál Kaposváron. Tűzoltó elődeink a sok áldozat, mártír és szent közül benne találták meg példaképüket, Flórián munkájuk lényegét testesíti meg: állhatatosságot, becsületet, embertársaik segítését. Alakja az elmúlt századok során a tűz ellen küzdő ember jelképévé vált.

Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet kapott Reichert Csaba 2015. május. 06. 09:22

2015. május 2-án Pilisszentivánon tartotta a Magyar Tűzoltó Szövetség az országos Flórián napot, amelyre minden tűzoltót szeretettel vártak. A kissé szeszélyes időjárás ellenére sokan vettek részt a változatos programokon, ahol a Magyar Tűzoltó Szövetség legmagasabb kitüntetését a Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet vehette át Reichert Csaba, a tabi Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka.

Kitüntették a Szőkedencsi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet 2015. április. 30. 09:21

Április 29-én tartotta meg hagyományos tűzoltónapi ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen megemlékeztek Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről, valamint elismeréseket vehettek át az arra érdemesek, köztük a szőkedencsiek.

Somogyi siker az országos ifjúsági versenyen 2015. április. 28. 09:21

A 2015-ös katasztrófavédelmi ifjúsági verseny országos döntőjében, Budapesten a Városligetben a rendőr-tűzoltónapi majális programjaival egy időben zajló rendezvényen Somogy megyét a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatai képviselték az általános és a középiskolás korosztályban egyaránt.

Gépjármű pályázat – önkéntes egyesületek is indulnak 2015. április. 27. 09:20

A közelmúltban tájékoztattuk egyesületeinket pályázati lehetőségről. Az Országos Tűzoltó Szövetség szervezésében, és előkészítésében a projekt finisébe érkezett. Amint arról az éves közgyűlésünkön is tájékoztatást kaphattak, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által közzétett pályázati kiírásra való felkészülés felgyorsult. Várakozásaink szerint 100%-ban finanszírozott új szgk, terepjáró vagy mikrobusz pályázható.