Segítségnyújtás – felhívás adománygyűjtésre 2017. február. 23. 10:56

A Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség – a Magyar Tűzoltó Szövetséggel és az Országos Polgárőr Szövetséggel összhangban – adománygyűjtést kezdeményez egy bajba jutott bajtársunk javára.

Gyászjelentés 2017. február. 22. 10:55

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Horváth Attila, a kadarkúti önkormányzati tűzoltóság parancsnoka.

Öt monitor a somogyi egyesületeknek 2017. január. 19. 10:54

A Spar Magyarország közel 100 monitort adományozott a Magyar Tűzoltó Szövetségnek, amelyből öt darab került Somogyba.

Sikeres ÖTE pályázatok 2017. január. 03. 10:52

Sikeresen pályáztunk: az idén harmincegy önkéntes tűzoltó egyesület több mint 22 millió forint támogatást kapott. A légzőkészülék, búvárszivattyú és a láncfűrészen kívül bontóbaltát és biztonságiöv-vágót is kaptak az egységek, melyek fontos szerepet töltenek be a közbiztonság erősítésében. A felszereléseket december 19-én adták át a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Gyászhír 2016. december. 07. 10:49

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Jasek Attila a Böhönyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetőségének tagja, és az Önkormányzati Tűzoltóság volt gépjárművezetője, aki már 30 éve szervezetünk motorja volt, 2016. december 4-én életének 50. évében örökre eltávozott közülünk.

Gyorsbeavatkozó önkénteseknek Igalban 2016. december. 07. 10:48

Immár hagyományosan a gyakorlat és az újdonságok, sőt a távlati elképzelések is szerepelnek az Igalban tartott év végi önkéntes tűzoltó parancsnoki fórumon, ahol idén az önkéntesek műszaki fejlesztése is terítékre került. A 45 résztvevő egy újdonságot, a Dacia Dusterből kialakított gyorsbeavatkozót tanulmányozhatott.

Önkéntes tűzoltó parancsnokok továbbképzése Igalban – beszámoló 2016. december. 06. 10:46

Immár hagyományosan Igalban zajlik az év végi önkéntes tűzoltó parancsnoki fórum és továbbképzés, ahol december 2-3-án a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen szervezett továbbképzésen az idén 45 fő vett részt.

125 éves az Igali Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2016. december. 06. 10:43

Az idei éves parancsnoki továbbképzés ideje alatt és a megye önkéntes tűzoltóparancsnokaival együtt ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját az igali önkéntes tűzoltó egyesület. Az ünnepségen az egyesület útja mellett a jele feladatait és eredményeit is számba vették.