Hírek

Aktív a barcsi Őrláng Egyesület 2019. november. 11. 10:45

A Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség új tagjai egyre többször hallatnak magukról: a barcsi Őrláng Egyesület például az idei évben a csapat- és közösségépítésben jelentős rendezvényeket szervezett.

Hasznos tudnivalók: környezetvédelem beavatkozás során 2019. november. 08. 17:23

A baleset során az elfolyó üzem- és kenőanyagok, valamint az ezekkel szennyezett oltóvíz mindenütt kárt okoz. Beavatkozó önkéntes tűzoltóként is tehetünk a környezetterhelés ellen!

Hasznos tudnivalók: avar, égetése, kerti grillezés, erdei tűzgyújtás 2019. november. 08. 17:10

A tűzgyújtási szabályok betartása tűzvédelmi szempontból rendkívül fontos. Az avar, kerti hulladék égetése és az erdei tűzgyújtás esetén különösen, de a kerti grillezésnél sem árt betartani az előírásokat!

Osztrák tűzoltóságok – katasztrófavédelemi finanszírozás 2019. november. 07. 10:59

Az osztrák tűzoltóságok katasztrófáknál, nagy káreseményeknél történő helytállását egy jól kitalált finanszírozási rendszer teszi lehetővé. A munkaadók támogatást kapnak az állami katasztrófaalapból és a biztosítói katasztrófaadóból azért cserébe, hogy elengedik az önkéntes tűzoltókat bevetésre.

Karambol Gödrénél, tűz Somogyudvarhelyen 2019. november. 07. 08:59

A berzencei és a szentbalázsi önkéntes tűzoltók bevetéséről tudósítunk.

Hasznos tudnivalók: Tűzgyújtási szabályok 2019. november. 06. 17:07

Az önkéntes és az önkormányzati tűzoltók számára is visszatérő problémát jelentenek a vegetációtüzek, amelyek a szabályok nem ismerésére, vagy be nem tartására vezethetők vissza. Mit érdemes tudni a szabadtéri tűzgyújtásról?

Sajtómegjelenés: Magyar Krónika 2019. november. 05. 15:25

Az önkéntes tűzoltók munkájáról, a Magyar Tűzoltó Szövetségről közölt cikket a Magyar Krónika, amelyben többek között Dobson Tibor tű. ddtbk., az MTSZ elnöke is nyilatkozik.

Hasznos tudnivalók: Mi a teendő füstmérgezéskor? 2019. november. 04. 17:04

A tűzoltók gyakran találkozhatnak a beavatkozás során füstmérgezéses esetekkel. Érdemes áttekinteni, mit lehet ilyenkor tenni, még a mentők kiérkezése előtt.