Koronavírus: egészségügyi ajánlás a tűzoltók számára 2020. március. 23. 16:11

A németországi Robert Koch Intézet által készített útmutató adaptált változata nem hivatásos tűzoltók számára.

Egyre több a szabadtéri tűz 2020. március. 23. 10:07

A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot, ami megfelelő körültekintés vagy felügyelet hiányában sokszor továbbterjed akár a szomszédos ingatlanokra is.

Felhívás a koronavírus kapcsán 2020. március. 14. 14:45

A Magyar Tűzoltó Szövetség, a hazánkat érintő járványveszély miatt az első félévre tervezett valamennyi országos rendezvényét lemondja. Dobson Tibor tű. ddtbk. felhívása következik a nem hivatásos tűzoltóságokhoz intézett kérésekkel.

Ülésezett a Verseny- és Sportbizottság 2020. március. 13. 14:42

A Magyar Tűzoltó Szövetség Verseny és Sportbizottsága 2020. március 7-ei ülésén feladategyeztető értekezletet tartott az idei év sporteseményeinek előkészítése érdekében.

Másfél évszázad, röviden: bemutatkozó kiadvány 2020. március. 10. 14:41

Elkészült az MTSZ 150 évét röviden bemutató kiadvány, amely letölthető honlapunkról.

Megjelent az Önkéntes Mentőszervezetek pályázata 2020. március. 04. 15:10

A tavaly átadott AMAROK gépkocsival rendelkező egyesületek figyelmét külön felhívjuk az ÖMSZ pályázat lehetőségeire, mert működési költségek címszó alatt lehetőségük van félmillió forintra pályázni. Ezzel biztosíthatók az üzemben tartás költségei.

Távoktatás az önkéntes tűzoltói képzésben – új megközelítés 2020. március. 04. 15:08

Az önkéntes tűzoltók képzése több szempontból is különleges feladat. A jobb, hatékonyabb módszerekre törekvés jegyében a távoktatás kínál megoldást – ezek tapasztalatairól számolunk most be.

Két autó ütközött az M7-esen 2020. március. 03. 13:41

Ráfutásos baleset történt február 25-én reggel az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon a sávolyi lehajtónál.