Megyei tűzoltóverseny – Szulok 2015. június. 04. 08:32

A járási versenyek két legeredményesebb önkéntes tűzoltó egyesülete jutott tovább a megyei döntőre, amelynek – május 30-án – Szulok település adott otthont. Az eddigi szokásoknak megfelelően összetett feladatokat kellett megoldani a versenycsapatoknak. Az ismeretlen terep és az életmentési feladat okozott némi izgalmat a versenyen.

Somogyi önkéntes tűzoltók a gyermeknapon 2015. június. 02. 08:31

Május 31-én a nemzetközi gyermeknap alkalmából az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok is nyitott szertárkapukkal várták a gyerekeket és családtagjaikat. Minden érdeklődő bepillanthatott a tűzoltók életébe, megismerkedhetnek a tűzoltó felszerelésekkel és a tűzoltógépjárművekkel.

Önálló beavatkozó a Szőkedencsi egyesület 2015. június. 01. 08:29

Június elsejétől hét településen önállóan végez tűzoltást és műszaki mentést a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület. Az önálló beavatkozásra feljogosító igazolást az országos tűzoltósági főfelügyelőtől május huszonhatodikán vették át.

Nemzetközi versenyen vesz részt a KÖTÉL 2015. május. 29. 09:37

Az idei Interschutz rendkívül színes és látványos programkínálattal várja a látogatókat. Többek között a kiállítás ideje alatt zajlik majd a „Holmatro Rescue Experience” elnevezésű műszaki mentési vetélkedő is, amelyen a KÖTÉL képviseli hazánkat.

336 millió az önkéntes tűzoltó egyesületek 2015. évi támogatására 2015. május. 20. 09:36

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közreműködő Magyar Tűzoltó Szövetséggel közösen pályázatot ír ki az önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltási-, műszaki mentési-, ifjúság nevelési- és hagyományőrzési tevékenységéhez kapcsolódó működési és felhalmozási költségek finanszírozására, műszaki-technikai és informatikai fejlesztésére, valamint az önkéntes tűzoltók oktatásának támogatására

Megyei önkéntes tűzoltó verseny 2015. május 30-án 2015. május. 18. 09:35

Szulok községben (a hobbi tónál) zajlik 2015. május 30-án a megyei önkéntes tűzoltó verseny.

Járási önkéntes tűzoltóverseny Balatonberényben 2015. május. 18. 09:33

Hat egyesület tizenegy raja indult a Balatonberényi járási versenyen május kilencedikén. Ezen háromszor az elsőséget, egyszer a második helyet szerezték meg a Böhönyei önkéntes tűzoltó egyesület csapatai.

Tűzoltásvezetői jogosultságot szereztek 2015. május. 16. 09:30

Hét somogyi és egy zalai egyesület 19 önkéntes tűzoltója vizsgázott le az elmúlt két hónap során elsajátított ismeretekből május 8-án Lábodon.