Hírek

Napelemes rendszerek – veszélyek és védőintézkedések a beavatkozás során 2023. november. 06. 09:23

A napelemes rendszerekben vagy a napelemes rendszerekkel rendelkező épületekben keletkező tűz esetén a beavatkozó tűzoltóknak figyelembe kell venni az ebből eredő további veszélyeket, egyrészt a tűzoltókra, az emberekre és a környezetre. Milyen veszélyek léphetnek fel és milyen intézkedések javasolhatók?

Koszorúzás halottak napja alkalmából 2023. október. 27. 17:58

A közelgő halottak napja alkalmából a Nemzeti Tűzoltó Emlékhelynél 2023. október 27-én, Budapesten a Fiumei Úti Sírkertben a  Magyar Tűzoltó Szövetség a Nemzeti Örökség Intézettel közösen szervezett megemlékezésén méltató szavakat mondott Móczár Gábor, a NÖRI főigazgatója. Dobson Tibor tű. vezérőrnagy, a MTSZ elnöke elismerésben részesítette a Magyar Tűzoltó Szövetség által felújíttatott történelmi tűzoltó sírok munkálataiban közreműködő kollégákat, majd a koszorúk elhelyezése és mécsesek gyújtása következett, amelyen a MTSZ elnöke Béres Ferenc tű. alezredessel, a Hagyományőrző Bizottság vezetőjével és Dr. Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatójával rótta le kegyeletét.

II. Knight of St Florian Stairrun Championship – 3. forduló 2023. október. 18. 14:36

Az október 8-án lezajlott eseményen a tűzoltóknak és mentősöknek jelentős fizikai igénybevétel közben saját szakterületükbe illeszkedő technikai feladatokat kellett megoldaniuk. Az eseményt az MTSZ is támogatta.

Új pályázat, civil egyesületek számára 2023. október. 18. 14:34

Új pályázatok jelentek meg, amelyekre civil szervezetek pályázhatnak, s amelyek november 2-ig (NEAO-KP-1-2024), illetve november 17-ig (NEAG-KP-1-2024) érhetők el.

Életképek a Balatonföldvári Tűzoltó Szakmai Napról 2023. szeptember. 28. 09:19

Most videón is megtekinthető a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett balatonföldvári Tűzoltó Szakmai Nap összefoglalója.

Jó hír az önkéntes tűzoltóknak 2023. szeptember. 24. 07:02

A Magyar Falu Program részeként működő Falusi Civil Alapban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára, a korábbihoz hasonló nagyságrendben – nyilatkozta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Tabletet kaptak a legtöbbet vonuló somogyi egyesületek 2023. szeptember. 19. 08:45

A Balatonföldvári Szakmai nap keretében rendezett Parancsnoki Fórumon Dobson Tibor tű. vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke adta át az egyesületeket képviselő parancsnokoknak a tableteket.

Elhunyt Nemes Attila 2023. szeptember. 14. 08:27

A Balatonboglári Önkormányzati Tűzoltóság tette közzé a hírt, hogy kollégájuk, Nemes Attila, szeptember 9-én este, szolgálat közben elhunyt.