Hírek

Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet kapott Reichert Csaba 2015. május. 06. 09:22

2015. május 2-án Pilisszentivánon tartotta a Magyar Tűzoltó Szövetség az országos Flórián napot, amelyre minden tűzoltót szeretettel vártak. A kissé szeszélyes időjárás ellenére sokan vettek részt a változatos programokon, ahol a Magyar Tűzoltó Szövetség legmagasabb kitüntetését a Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet vehette át Reichert Csaba, a tabi Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka.

Kitüntették a Szőkedencsi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet 2015. április. 30. 09:21

Április 29-én tartotta meg hagyományos tűzoltónapi ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen megemlékeztek Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről, valamint elismeréseket vehettek át az arra érdemesek, köztük a szőkedencsiek.

Somogyi siker az országos ifjúsági versenyen 2015. április. 28. 09:21

A 2015-ös katasztrófavédelmi ifjúsági verseny országos döntőjében, Budapesten a Városligetben a rendőr-tűzoltónapi majális programjaival egy időben zajló rendezvényen Somogy megyét a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatai képviselték az általános és a középiskolás korosztályban egyaránt.

Gépjármű pályázat – önkéntes egyesületek is indulnak 2015. április. 27. 09:20

A közelmúltban tájékoztattuk egyesületeinket pályázati lehetőségről. Az Országos Tűzoltó Szövetség szervezésében, és előkészítésében a projekt finisébe érkezett. Amint arról az éves közgyűlésünkön is tájékoztatást kaphattak, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által közzétett pályázati kiírásra való felkészülés felgyorsult. Várakozásaink szerint 100%-ban finanszírozott új szgk, terepjáró vagy mikrobusz pályázható.

Megyei Szent Flórián nap Kaposváron 2015. április. 26. 09:19

Szent Flórián napján, május 4.én kerül sor a megyei tűzoltó napi megemlékezésre, amely egyben a kaposvári tűzoltóság 140 éves évfordulójának ünnepe is. Az összetartozást erősítő ünnepség a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kaposvár Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség közös rendezvénye.

VII. Országos Tűzoltó Börze és Találkozó Pilisszentivánon 2015. április. 26. 09:18

2015. május 2-án Pilisszentivánon tartja a Magyar Tűzoltó Szövetség az országos Flórián napot, amelyre minden tűzoltót szeretettel várnak.

Baleset az M7-esen: beavatkoztak az önkéntesek 2015. március. 30. 09:15

Baleset történt március 29-én, hajnali egy óra körül az M7-es Nagykanizsa felé vezető oldalán, a 193-as és 194-es kilométer között. Egyelőre tisztázatlan okból egy teherautó a szalagkorlátnak ütközött, onnan a vízelvezető árokba csapódott, pótkocsija pedig felborult. Személyi sérülés nem történt, de a rakományként szállított mintegy 500 báránynak csaknem a fele a helyszínen elpusztult.

Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség éves program 2015 2015. március. 27. 09:15

A Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöksége március 25. elnökségi ülésén összeállította az idei év főbb eseményeit és megállapodtak azok tervezett időpontjaiban.