Hírek

Önkéntes tűzoltók a siófoki gyakorlaton 2014. június. 01. 10:41

Siófokon 2014. május 29-én egy nagyszabású katasztrófavédelmi gyakorlaton négy járási mentőcsoport 60 önkéntese bizonyította beavatkozó képességét. A cél a SEERISK Európai Uniós projekt részeként, hogy a résztvevő országok és szervezetek katasztrófavédelmi szakértői új utakat találjanak a klímaváltozással kapcsolatos időjárási veszélyhelyzetek kezelésére.

Riasztáson az igaliak – képes beszámoló 2014. május. 27. 10:39

Az Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület Igal önkénteseit 2014. május 14-én Ráksi községbe, egy kidőlt fához riasztották. Négy fő és egy gépjármű érkezett a helyszínre – a fa pedig hamarosan lekerült az útról és a járdáról.

Közgyűlést tartott a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség 2014. május. 26. 10:34

Kaposváron a Pécsi utcai rendezvényházban – május 24-én szombaton – tartotta a 2013. évet értékelő és a 2014. évi feladatokat egyeztető közgyűlését a Somogy megyei Tűzoltószövetség. Az egyesületek küldöttei jóra értékelték az elmúlt esztendő tevékenységét.

Somogyba is jutott a legmagasabb elismerésből 2014. május. 08. 10:32

A VI. Országos Tűzoltó Találkozó és Börze adott alkalmat arra, hogy a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöksége elismerje tagjai áldozatos munkáját. A legmagasabb kitüntetés a Gróf Széchenyi Ödön Díj és a Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakett – amelyet az arra érdemes tűzoltóknak adományoz az MTSZ.

Önkéntesek versenyeztek Iharosberényben 2014. április. 28. 10:31

Habár az egyik versenyszámot az eső meghiúsította (a váltófutáshoz a felázott talaj nem bizonyult biztonságosnak), az iharosberényi versenyen így is izgalmas küzdelem bontakozott ki.

„Tűzoltás” Bolháson – húsvétkor 2014. április. 23. 10:29

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Bolhás húsvéti locsoló rajt hozott létre, akik azt az örömteli feladatot kapták, hogy felköszöntsék és meglocsolják az egyesület női tagjait. Májer József parancsnok vezetésével korhű ruhába öltözve az egyesület tagjai közül Galba Mihály (polgármester), Nezdei László, Ander Tamás és Szőke Szilárd indultak útnak, szódásüvegekkel felfegyverkezve.

VI. Országos Tűzoltó Börze és Találkozó 2014. április. 15. 10:27

2014. május 3-án, szombaton 9-17 óra között tartja meg – immár hatodik alkalommal – a Magyar Tűzoltó Egyesület az Országos Tűzoltó Börzét és Találkozót. Az esemény helyszíne a pilisszentiványi sportpálya.

Önkéntes tűzoltó egyesületek: még több támogatás 2014. április. 04. 10:26

Az idei központi költségvetés 300 millió forintot biztosít támogatásként az egyesületek számára. A katasztrófavédelem 40 milliót különített el az önállóan beavatkozó egyesületeknek, a fennmaradó összegre pedig pályázatot ír ki a Magyar Tűzoltó Szövetséggel közösen. Ennek célja az önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltási, műszaki mentési, ifjúságnevelési és hagyományőrző tevékenységéhez kapcsolódó technikai ellátás javításának, az üzemeltetési költségek, valamint az önkéntes tűzoltók oktatásának támogatása.