Hírek

A KÖTÉL lett a 2015-ös év önkéntes tűzoltó egyesülete 2016. január. 22. 11:55

A KÖTÉL (Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület) lett a 2015-ös év önkéntes tűzoltó egyesülete. Az elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság évértékelő, feladatszabó országos értekezletén vette át Bodó László, az egyesület vezetője a tavalyi évben nyújtott kiemelkedő és magas színvonalú teljesítményük elismeréséül.

Somogy Polgáraiért Díj: kitüntetés a Böhönye ÖTE-nek 2016. január. 11. 11:54

Elismeréssel gazdagodott a Böhönye ÖTE: a Somogy Megyei Közgyűlés a megyenapon tüntette ki az önkénteseket a "Somogy Polgáraiért Díjjal", melyet a megye lakóiért végzett kiemelkedő munkájukért kaptak.

Megkezdték a 2015-ös pályázati felszerelések kiosztását 2015. december. 28. 09:17

A 2015. évi pályázat tűzoltáshoz és a műszaki mentéshez nélkülözhetetlen eszközeit adta át jelképesen az önkéntes mentőszervezeteknek és tűzoltó egyesületeknek az országos katasztrófavédelmi főigazgató december 16-án Budapesten. Az idén az önkéntesek félmilliárd forintnyi költségvetési forrásra pályázhattak. A rendezvényen részt vett a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, illetve a megyei szövetségek elnökei és a megyei igazgatók.

Önkéntes parancsnoki konferencia Igalban 2015. december. 17. 09:15

2015. december 11-12-én – a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség szervezésében – az önkéntes tűzoltóparancsnokok éves továbbképzése Igalban. „Elismerésre méltó az a példamutató együttműködés, amelyet a somogyi hivatásos, létesítményi, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók közt tapasztalható” – többek között így kommentálta Kelemen Zsolt, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke az eseményt.

Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület alakult Csökölyön 2015. december. 16. 09:13

December hetedikén Csökölyben 10 fővel megalakult a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az alakuló ülésen a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség részéről Mencseli Imre elnökségi tag, a  Böhönye ÖTP parancsnoka, valamint Róth Zoltán tűzoltó őrnagy a kaposvári hivatásos tűzoltóság parancsnoka vett részt és szólalt fel.

Balatoni közbiztonsági díj Oláh Lászlónak 2015. december. 14. 09:13

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója felterjesztésére és Heizler György ny. tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke ajánlására a BFT Közbiztonsági Testület díjbizottsága döntése alapján a „Balaton Régió Közbiztonságáért” díjban részesült Oláh László László tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Somogyi önkéntest tüntettek ki 2015. december. 10. 09:11

Az MTSZ küldöttközgyűlésén, december 9-én, a Dologház utcai laktanyában két kiemelkedő munkát végző tűzoltónak, egyben két generáció képviselőjének, Professzor Dr. Bleszity János ny. tű. altábornagynak és Ifj. Bodó László önkéntes tűzoltónak adott át elismerést Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke.

Alapfokú tűzoltói tanfolyam Nagyatádon 2015. december. 02. 09:11

A vizsgázók írásban beszámoltak a tűzoltói alap-, valamint a szakfelszerelések ismeretéből, majd komplex szerelési feladatot hajtottak végre a hóesésben.