Hírek

Sikeres ÖTE pályázatok 2017. január. 03. 10:52

Sikeresen pályáztunk: az idén harmincegy önkéntes tűzoltó egyesület több mint 22 millió forint támogatást kapott. A légzőkészülék, búvárszivattyú és a láncfűrészen kívül bontóbaltát és biztonságiöv-vágót is kaptak az egységek, melyek fontos szerepet töltenek be a közbiztonság erősítésében. A felszereléseket december 19-én adták át a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Gyászhír 2016. december. 07. 10:49

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Jasek Attila a Böhönyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetőségének tagja, és az Önkormányzati Tűzoltóság volt gépjárművezetője, aki már 30 éve szervezetünk motorja volt, 2016. december 4-én életének 50. évében örökre eltávozott közülünk.

Gyorsbeavatkozó önkénteseknek Igalban 2016. december. 07. 10:48

Immár hagyományosan a gyakorlat és az újdonságok, sőt a távlati elképzelések is szerepelnek az Igalban tartott év végi önkéntes tűzoltó parancsnoki fórumon, ahol idén az önkéntesek műszaki fejlesztése is terítékre került. A 45 résztvevő egy újdonságot, a Dacia Dusterből kialakított gyorsbeavatkozót tanulmányozhatott.

 

Önkéntes tűzoltó parancsnokok továbbképzése Igalban – beszámoló 2016. december. 06. 10:46

Immár hagyományosan Igalban zajlik az év végi önkéntes tűzoltó parancsnoki fórum és továbbképzés, ahol december 2-3-án a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen szervezett továbbképzésen az idén 45 fő vett részt.

125 éves az Igali Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2016. december. 06. 10:43

Az idei éves parancsnoki továbbképzés ideje alatt és a megye önkéntes tűzoltóparancsnokaival együtt ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját az igali önkéntes tűzoltó egyesület. Az ünnepségen az egyesület útja mellett a jele feladatait és eredményeit is számba vették.

 

Önkéntes Tűzoltó Parancsnoki továbbképzés 2016. december. 04. 10:40

Immár hagyományosan ismét Igal ad otthont az önkéntes tűzoltó parancsnokok éves továbbképzésének, amelyet a Somogy megyei Tűzoltó Szövetség az Igazgatósággal közösen szervez december 2-án és 3-án. A programot adjuk közre.

Felhívás irányított véradásra 2016. december. 04. 10:39

Egyik önkéntes tűzoltó kollégánknál váratlanul súlyos betegséget diagnosztizáltak. Mostantól hosszabb időszakon keresztül rendszeres vérátömlesztésre van szüksége a gyógyulása érdekében.

Egyesületek figyelmébe – Változik a szabályozás 2016. november. 22. 10:37

Az igazságügyi miniszter előterjesztése alapján az Országgyűlés tárgyalja a személyegyesülések működési szabályait jelentősen megváltoztató törvényjavaslatot. Ebben többek között változik az ügyész szerepe és egyszerűsödnek az eljárások is. A várható fő változásokra hívjuk fel a figyelmet.