Hírek

Új gépjárműfecskendő állt szolgálatba Látrányban 2017. május. 17. 12:33

Az elmúlt félévben a balatonboglári tűzoltóságtól „örökölt” járművel vonultak a műszaki mentések, tűzesetek helyszínére. Látrány önkormányzata látva az igyekezetet és az elszántságot a tűzoltóság feltámasztásán serénykedő tűzoltókban – akik folyamatosan képezték magukat – vásároltak egy gépjárműfecskendőt az egyesületnek. Ausztriából érkezett a jármű, amely 2000 liter víz, 200 liter habképző anyag szállítására alkalmas. Sőt, közös erővel sikerült beszerezniük a szükséges szakfelszereléseket, mentő- és védőeszközöket is

Kitüntetések Szent Flórián napján 2017. május. 08. 12:30

A Szent Flórián napi ünnepségeken: Budapesten, Pilisszentivánon és Tabon számosan részesültek elismerésben. Mindez azt mutatja, hogy az elmúlt esztendőben jelentős teljesítmények születtek Somogyban, amit elismerésre méltónak ítéltek. Az elismerésben részesülteknek gratulálunk.

Pilisszentiván – elismerések és Böhönyei siker 2017. május. 08. 12:29

A Magyar Tűzoltó Szövetség május 6-i Pilisszentiváni országos ünnepségén Dobson Tibor tű. ddtbk. elnök elismeréseket adott át, többek között a somogyi tűzoltóknak is (nevük egy másik hírünkben olvasható).

Szent Flóriánt és a tabi önkéntes tűzoltóságot ünnepeltük Tabon 2017. május. 08. 12:28

Május tűzoltók és az összes tüzes mesterséget művelők napja. Ez alkalomból valamennyiük védőszentje előtt tisztelegtek főhajtással és az emlékezés koszorújával a tabi tűzoltólaktanyánál. A koszorúzást követően ünnepi szentmisére és ünnepi megemlékezésre került sor.

Szolgálati érem kitüntetésben részesítettek 2017. május. 08. 12:27

Régi hagyománya a Magyar Tűzoltó Szövetségnek az önkéntes munkában tötött évek szolgálati éremmel történő elismerése. Erre döntően a helyi Flórián napi ünnepségeken, közgyűlésekkel összekötött ünnepi rendezvényeken kerül sor.

Megválasztották a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség tisztviselőit 2017. május. 07. 12:26

A Somogy Megyei Tűzoltószövetség a 2017. évi küldöttgyűlését 2017. május 3-án tartott, ahol a munka megvitatása mellett döntöttek a következő négy év elnökségének összetételéről is.

Éves beszámoló közgyűlés 2017. május. 07. 12:25

A Somogy Megyei Tűzoltószövetség a 2017. évi küldöttgyűlését 2017. május 3-án tartotta Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. III. emeleti tanácstermében, ahol a küldöttek szinte hiánytalanul megjelentek, így a küldöttgyűlésen megtárgyalták az elmúlt év, valamint a 2017. év feladatait.

Koszorúzás Szent Flórián szobránál 2017. május. 04. 12:23

Szent Flórián, a tűzoltók és a kéményseprők példaképének tekintett egyszerű katona a tűz ellen küzdő emberek jelképévé vált emberségéért, másokért való tenni akarásáért. Immár hagyományosan május 3-án Toponáron helyeztünk koszorút védőszentünk szobránál.