Hírek

MOL üzemanyag kártya – pályázat II. kategóriás egyesületek részére 2017. december. 11. 13:50

Pimper László, a FER ügyvezető igazgatója, az MTSZ nemzetközi munkacsoportjának vezetője tájékoztatta a küldöttgyűlés résztvevőit, hogy a MOL a Magyar Tűzoltó Szövetséget 2 millió forint értékű üzemanyaggal támogatja. Ennek a támogatásnak az elosztására az MTSZ pályázatot ír ki, 50 ezer forint értékben üzemanyag kártyákra.

Önkéntes tűzoltó parancsnoki továbbképzés Igalban 2017. december. 04. 13:46

Immár hagyományosan Igalban tartjuk az év végi önkéntes tűzoltó parancsnoki fórumot és továbbképzést, ahol december 1–2-án a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen szervezett továbbképzésen az idén 54 fő vett részt.

Dr. László Győző - Gr. Széchenyi Ödön Plakett  2017. december. 04. 13:44

Fonyód Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke az önkéntes tűzoltó „társadalommal” először hivatalból találkozott, 1982-ben. Akkor, amikor a közigazgatáshoz tartoztak a bíróságok mostani, egyesületekkel kapcsolatos feladatai. Ekkor nemcsak az Alapszabályok vizsgálatát, jóváhagyását, a Szervezetek bejegyzését és nyilvántartását kellett elvégezni, hanem azok betartásának, jogszerűségének rendszeres helyszíni ellenőrzését, adott esetben a vizsgálatok lefolytatását is végezték

Önkéntes Tűzoltó Parancsnoki továbbképzés 2017. november. 22. 14:44

Immár hagyományosan ismét Igal ad otthont az önkéntes tűzoltó parancsnokok éves továbbképzésének, amelyet a Somogy megyei Tűzoltó Szövetség az Igazgatósággal közösen szervez december 1-én és 2-án. A programot adjuk közre.

ÖTE parancsnoki konferencia 2017. november. 07. 14:44

A Somogy Megyei Tűzoltószövetség szervezésében idén is ÖTE parancsnoki konferencia és szakmai továbbképzés zajlik 2017. december 1-2. között.

Ünnepség – 125 éves Segesd Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 2017. november. 07. 14:43

A művelődési házban szép számban összegyűltek arra emlékeztek, hogy 1892-ben az akkori segesdiek döntöttek saját településük védelméről. Az azt követő generációk pedig máig megőrizték ezt a tradíciót, mai komoly áldozatokat jelent a tagoknak. A közösség ezt az áldozatvállalást ismerte el, amikor megköszönte a tűzoltók mellett a családtagok, hozzátartozók hozzáállását is.

125 éves jubileumot ünnepeltek Szőkedencsen 2017. november. 02. 14:41

Nem mindennapi eseménynek lehettek tanúi a szőkedencsiek. A település jogelőd önkéntes tűzoltó egyesületét 125 évvel ezelőtt alapították. A jogutód Polgárőr és Tűzoltó Egyesület szolgálatába ezen az ünnepségen két új gépjármű állt, s befejeződtek a szertár felújítási munkálatai is.

Tűzoltóbál Barcson 2017. november. 01. 14:39

Ebben a formában is megelevenedik a tűzoltó mozgalom Somogyban. A barcsi Őrláng egyesület az egyesület tevékenységét támogató tűzoltó bált tart, amelyre mindenkit szeretettel várnak.