Hírek

Több pénz az önkéntes tűzoltóságoknak 2014. december. 21. 11:05

Az Országgyűlés a költségvetési vitában az önkéntes tűzoltóságokra nézve rendkívül kedvező döntést hozott. A hosszú évek óta 120 millió forint, majd a tavalyi 300 millió után az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatását, képviselői indítványra, 500 millió forintra emelte az országgyűlés. Ebből 100 millió forint a különleges, speciális mentőcsoportok fejlesztésére, támogatására fordítandó.

Javaslat: Elismerő tábla a munkahelyekre 2014. december. 08. 11:04

Az önkéntes tűzoltó mozgalom erősítése és támogatottsága érdekében a Jászapáti ÖTE elnöke javasolja azokat a munkáltatókat, akik önkéntes tűzoltót foglalkoztatnak, és esetleg tűzoltási és műszaki mentési tevékenység végzés idejére a dolgozót elengedik a munkából, példamutató hozzáállásuk miatt elismerésben részesíteni.

Önkéntes tűzoltó egyesületek szerepe Magyarország mentő tűzvédelmében 2014. december. 08. 11:02

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság több helyen tartott régiós konzultációján Dr. Bárczi László dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő előadásának anyagát, valamint a Gáncsosné M. Zsuzsanna tű. őrnagy pályázatokkal kapcsolatos előadását tesszük közzé.

Tűzoltó parancsnoki értekezlet Nagyatádon 2014. december. 08. 11:00

A Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség az egyesületek parancsnokait hívta tanácskozásra december 6-ára nagyatádi tűzoltóságra. A megbeszélésen az eddigi feladatok mellett a jövő évi tervek és az egyesületi munka kihívásainak egyeztetése volt a fókuszban. A nagyatádi tűzoltók jó házigazdaként fogadták az elnököket, parancsnokokat.

Új tűzoltó bázissal bővült Somogy megye 2014. november. 28. 10:57

2014. október 29-én műszaki átadásra került az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Bolhás új tűzoltó bázisa. Jelenleg a használatbavételi eljárás illetve a beruházás pénzügyi elszámolása történik.

Elhunyt Ujságh Tibor 2014. november. 26. 10:54

Elhunyt Ujságh Tibor, az osztopáni Tűzoltó Egyesület nyugalmazott parancsnoka, az ifjúság tűzvédelmi nevelésének és a megyei tűzoltóélet emblematikus alakja, az 1956-os forradalom sárbogárdi nemzetőrparancsnoka, aki még 85 évesen is fáradhatatlanul dolgozott. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Két új taggal bővült a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség 2014. november. 26. 10:53

Örvendetes fejlődésnek indult a somogyi tűzoltómozgalom, amelynek eredményeként az elmúlt időszakban új egyesületek alakultak Szulok és Bolhás településeken.

Személyi változások a szövetség vezetésében 2014. november. 26. 10:52

A legutóbbi elnökségi ülésen az elnökség tagjainak két személyi ügyben is döntést kellett hozniuk. Dr. Barna Angéla elnökségi tag elköltözése miatt lemondott tagságáról ezért pótolni kellett, míg Dr. Bősze Sándor a Felügyelő Bizottság Elnöke elhunyt, s emiatt kellett dönteni a FEB elnök személyéről.