Hírek


Biztonságot kapott az oltástól a szentbalázsi tűzoltó

2021-04-26 08:34:54

Horváth Tamás tűzoltó, családi gazdálkodó a koronavírus-járvány kirobbanása óta komolyan vette a védekezést. A 30 éves fiatalember folyamatosan betartotta a biztonsági előírásokat és ahogy megnyílt a regisztrációs felület, azonnal jelentkezett. Túl a két Szputnyik-V oltáson biztonságban érzi magát.

– Mindjárt az elején világossá vált, hogy a járvány elleni védekezésben alap a fegyelem – mondta Horváth Tamás. – A családon belül is csökkentettük a személyes találkozások számát, s a napi rutin is átalakult. Üzletbe rendszerint én járok, s amíg régen szinte minden nap vettem élelmiszert, addig a járvány kialakulása óta heti néhány alkalomra korlátozódik. Akkor is listával a kezemben jövök-megyek, cél­irányosan, hogy ne töltsek felesleges időt a boltban.

A fiatalember, aki 25 hektáron gazdálkodik, s egyben a Szentbalázsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, kiemelte: környezetében igen magas az oltási hajlandóság. S nem csupán az idősebbek regisztráltak, hanem örömre ad okot, hogy a fiatalok is. Persze időről időre akadnak olyanok, akik még a koronavírus harmadik hullámában sem jelentkeztek oltásra. Vannak, akik érthetetlen okok miatt még várnak, mások akkor regisztrálnának, ha kötelezővé tennék a vakcina felvételét. S olyanról is hallott, hogy valaki abban az esetben jelentkezik, ha a vakcina útlevél, a külföldi nyaralás feltétele.
Horváth Tamás szerint össztársadalmi érdek a tömeges oltás, s ebben mindenkinek feladata, felelőssége van. Amióta megkapta a Szputnyik V-t, azóta erősen javult a biztonságérzete, az oltás megkönnyebbülést hozott az életébe.

Forrás: sonline.hu

Vissza