Hírek

Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület alakult Csökölyön 2015. december. 16. 09:13

December hetedikén Csökölyben 10 fővel megalakult a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az alakuló ülésen a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség részéről Mencseli Imre elnökségi tag, a  Böhönye ÖTP parancsnoka, valamint Róth Zoltán tűzoltó őrnagy a kaposvári hivatásos tűzoltóság parancsnoka vett részt és szólalt fel.

Balatoni közbiztonsági díj Oláh Lászlónak 2015. december. 14. 09:13

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója felterjesztésére és Heizler György ny. tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke ajánlására a BFT Közbiztonsági Testület díjbizottsága döntése alapján a „Balaton Régió Közbiztonságáért” díjban részesült Oláh László László tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Somogyi önkéntest tüntettek ki 2015. december. 10. 09:11

Az MTSZ küldöttközgyűlésén, december 9-én, a Dologház utcai laktanyában két kiemelkedő munkát végző tűzoltónak, egyben két generáció képviselőjének, Professzor Dr. Bleszity János ny. tű. altábornagynak és Ifj. Bodó László önkéntes tűzoltónak adott át elismerést Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke.

Alapfokú tűzoltói tanfolyam Nagyatádon 2015. december. 02. 09:11

A vizsgázók írásban beszámoltak a tűzoltói alap-, valamint a szakfelszerelések ismeretéből, majd komplex szerelési feladatot hajtottak végre a hóesésben.

Önkéntes tűzoltóparancsnokok konferenciája 2015 Igal 2015. november. 29. 09:08

A Somogy megyei Tűzoltó Szövetség 2015. december 11-12-én Igalban a Művelődési házban tartja kétnapos szakmai konferenciáját. A program a gyakorlati feladatok megbeszélése, az újdonságok bemutatása és a pályázati lehetőségek feltérképezése jegyében szerveződött. A szállás az igali önkormányzat vendégházában biztosított a regisztráló résztvevőknek.

 

NEA pályázatok 2016 2015. november. 25. 09:07

Megjelent a Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működési célú támogatása 2016”, című pályázati kiírása. Javasoljuk tagegyesületeinknek, hogy tanulmányozzák a lehetőségeket, hisz az idei évben is szép eredményeket értünk el.

Hankook-abroncsok önkénteseknek 2015. november. 09. 09:06

Sikeresen pályázó somogyi önkénteseknek adományozott a Hankook magyarországi gyára gumiabroncs-garnitúrákat. Az ÖTE-k összesen négyszázezer forint értékben jutottak autógumikhoz.

Új járművek a somogyi önkéntes tűzoltóknak 2015. november. 01. 09:04

Sikeresen pályáztak a somogyi önkéntes tűzoltó egyesületek a Darányi Ignác Terv – Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, amely a vidéki alapszolgáltatások fejlesztését szolgálja. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott programban négy somogyi egyesület pályázott sikerrel.