VIII. Országos Kismotorfecskendő-Szerelési bajnokság – záró forduló 2018. október. 09. 12:51

2018. október 6. án rendezték a bajnokság 8. fordulóját a Győr-Moson-Sopron megyei Kunszigeten. Az érmeket és kupákat a Magyar Tűzoltó Szövetség biztosította. A szövetséget Dobson Tibor tű. ddtbk., a szövetség elnöke,  és Kelemen Zsolt alelnök képviselte.

Weber Rescue Days 2018 – hivatásos, önkéntes, létesítményi és önkormányzati tűzoltók Németországban 2018. október. 09. 12:51

Az egyik legnagyobb műszaki mentési seregszemlét az idei évben, 2018. szeptember 28-30 között, a németországi Saarland tartományban Bostalsee mellett rendezték. A Magyar Tűzoltó Szövetség 6 főt delegált az eseményre, ahol a hazai hivatásos kollégákkal együtt népes nemzetközi mezőnyben ismerkedhettek a műszaki mentésben alkalmazott legújabb megoldásokkal.

Végső búcsú dr. Száray Zoltán ny. tű. altábornagytól, az MTSZ egykori elnökétől 2018. október. 09. 12:50

Életének hetvennegyedik évében, türelemmel viselt, hosszantartó súlyos betegség következtében otthonában elhunyt dr. Száray Zoltán nyugállományú tűzoltó altábornagy. Hamvasztás utáni búcsúztatása október 18-án, 14 órakor lesz az Óbudai Temető szóróparcellájában.

Tűz Somogyváron 2018. október. 08. 10:35

Épülettűzhöz vonultak a somogyvári és öreglaki önkéntes tűzoltók.

Országos szakmai nap 2018. október. 05. 11:55

A BM OKF gyakorlati bemutatóval egybekötött országos szakmai napot szervez az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek számára.

VI. Szent Flórián Vándorkupa 2018. október. 02. 08:53

Szeptember 29-én Kápolnásfaluban gyűltek össze újra az önkéntes tűzoltók, hogy a VI. alkalommal megszervezett Hagyományos Udvarhelyszéki „Szent Flórián Vándorkupa” Tűzoltóversenyen megméretessék tudásukat, felkészültségüket.

XI. Nemzetközi, IV. Kárpát Haza és a II. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltóverseny 2018. október. 02. 08:41

A XIII. Kerületi Hagyományőrző Tűzoltó és Sport Egyesület ebben az évben is megrendezte a Hagyományőrző Tűzoltó versenyét Angyalföldön.

Az Osztrák Tűzoltó Szövetség előadása 2018. szeptember. 27. 12:56

2018. szeptember 21-én, az MTSZ konferencián hangzott el Albert Kern, az Osztrák Tűzoltó szövetség elnökének előadása az ausztriai mentő tűzvédelemről. A videós ismertető anyagot tesszük közzé