Tűzoltószertár-látogatás Bolháson 2019. május. 29. 12:54

Egy alig 500 fős település – Bolhás – adott otthont az idei megyei tűzoltó versenynek. A kiváló szervezés mellett a versenyzők és az érdeklődők a nemrég épített új tűzoltó szertárt is megtekinthették, amely az  Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, a LEADER-programból nyert támogatás segítségével készülhetett el.

Somogy megyei önkéntes tűzoltó verseny Bolháson 2019. május. 28. 16:29

A járási tűzoltó versenyeken – Somogyszentpálon, Szulokon, Igalban – győztes csapatok nevezhettek a somogy megyei tűzoltó versenyre, amely Bolháson, 2019. május 25-én zajlott. A csapatokat főzőverseny, zenekari és kulturális programok is várták.

Sikeres volt a tűzoltózenekari találkozó 2019. május. 27. 09:47

2019. május 24–26. között másodszor találkoztak a tűzoltózenekarok.

Megnyílnak a szertárkapuk szombaton 2019. május. 22. 10:36

Gyermeknap alkalmából a hivatásos tűzoltóságok, katasztrófavédelmi őrsök, illetve több, mint kétszáz önkéntes egyesület, félszáznál több önkormányzati tűzoltóság és hat egyéb, tűzvédelemhez közel álló szervezet életébe tekinthetnek be kicsik és nagyok ezen a napon.

Képzés a Vajdaságban 2019. május. 20. 13:52

2019. május 18-án zajlott képzés a vajdasági Pacséron. A téma: a mezőgazdasági gépeken keletkezett tüzek megelőzése és oltása, illetve az égési sérülések ellátása.

Megtépázta a vihar a megyét 2019. május. 14. 12:18

Somogy megyén is végigvonult a vihar, letört ágakat, kidőlt fákat hagyva maga után. Önkénteseink is talpon voltak, hogy a romokat eltakarítsák.

Mit tud? - Az önkénteseknek szánt Heros-Mahindra GOA gyorsbeavatkozó 2019. május. 14. 09:13

Május 9-én a BM OKF csapatpróbára egy-egy Heros-Mahindra GOA gyorsbeavatkozót adott át öt önkéntes tűzoltó egyesületnek. A kivitelező BM HEROS Zrt. fejlesztési vezetője most egy cikkben mutatja be az új gépjárművet.

Segítségkérés a Tűzoltókért Alapítványtól 2019. május. 10. 09:38

A Tűzoltókért Alapítvány azzal a kéréssel fordul a tűzoltó társadalomhoz, és mindenkihez, aki segíteni szeretne, hogy segítséget kérjen egy pécsi tűzoltó szemműtétjéhez.