Hírek

Horgászverseny: a hőség ellenére is nagy siker 2015. július. 08. 08:37

A korábban honlapunkon is beharangozott horgászverseny a résztvevők beszámolója alapján tökéletesre sikerült – még annak ellenére is, hogy a nagy hőség nem kedvezett túlzottan a fogásnak.

Tűzoltó felszerelések és ruházat tíz egyesületnek 2015. június. 22. 08:35

Az idei év június első felében az eddig beszerzett, kapott felszereléseket osztotta szét a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség az egyesületek között. Elsősorban azok az egyesületek kaptak, akik jelezték, hogy a francia védőruhák számukra előrelépést jelentenének a jelenlegi védőruháikhoz képest.

Tűzoltó horgászverseny Kutason 2015. június. 12. 08:35

Böhönye Önkormányzati Tűzoltóság 2009 óta szervez horgászversenyt. Az idei (VII.) tűzoltó horgászverseny – amelyre 2015. július 5-én (vasárnap) a Kutasi Sporthorgász Egyesület Horgásztaván kerül sor – házigazdája a Segesd ÖTE lesz.

Megyei tűzoltóverseny – Szulok 2015. június. 04. 08:32

A járási versenyek két legeredményesebb önkéntes tűzoltó egyesülete jutott tovább a megyei döntőre, amelynek – május 30-án – Szulok település adott otthont. Az eddigi szokásoknak megfelelően összetett feladatokat kellett megoldani a versenycsapatoknak. Az ismeretlen terep és az életmentési feladat okozott némi izgalmat a versenyen.

Somogyi önkéntes tűzoltók a gyermeknapon 2015. június. 02. 08:31

Május 31-én a nemzetközi gyermeknap alkalmából az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok is nyitott szertárkapukkal várták a gyerekeket és családtagjaikat. Minden érdeklődő bepillanthatott a tűzoltók életébe, megismerkedhetnek a tűzoltó felszerelésekkel és a tűzoltógépjárművekkel.

Önálló beavatkozó a Szőkedencsi egyesület 2015. június. 01. 08:29

Június elsejétől hét településen önállóan végez tűzoltást és műszaki mentést a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület. Az önálló beavatkozásra feljogosító igazolást az országos tűzoltósági főfelügyelőtől május huszonhatodikán vették át.

Nemzetközi versenyen vesz részt a KÖTÉL 2015. május. 29. 09:37

Az idei Interschutz rendkívül színes és látványos programkínálattal várja a látogatókat. Többek között a kiállítás ideje alatt zajlik majd a „Holmatro Rescue Experience” elnevezésű műszaki mentési vetélkedő is, amelyen a KÖTÉL képviseli hazánkat.
 

336 millió az önkéntes tűzoltó egyesületek 2015. évi támogatására 2015. május. 20. 09:36

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közreműködő Magyar Tűzoltó Szövetséggel közösen pályázatot ír ki az önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltási-, műszaki mentési-, ifjúság nevelési- és hagyományőrzési tevékenységéhez kapcsolódó működési és felhalmozási költségek finanszírozására, műszaki-technikai és informatikai fejlesztésére, valamint az önkéntes tűzoltók oktatásának támogatására