Személyi változások a szövetség vezetésében 2014. november. 26. 10:52

A legutóbbi elnökségi ülésen az elnökség tagjainak két személyi ügyben is döntést kellett hozniuk. Dr. Barna Angéla elnökségi tag elköltözése miatt lemondott tagságáról ezért pótolni kellett, míg Dr. Bősze Sándor a Felügyelő Bizottság Elnöke elhunyt, s emiatt kellett dönteni a FEB elnök személyéről.

IFA gépjárműfecskendő Szulokon 2014. november. 03. 10:51

Az egy éve újjáalakult Szuloki ÖTE október 28-án ünnepélyes keretek között vehetett át egy IFA gépjárműfecskendőt Wéber Antal tűzoltó ezredestől, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától.

Elhunyt Bősze Sándor (1957-2014) 2014. november. 03. 10:50

A Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség felügyelő bizottságának elnöke, a Somogy Megyei Levéltár igazgatója hosszan tartó súlyos betegségben 57 éves korában hunyt el.

Régiós ÖTE konzultáció Kaposváron 2014. október. 21. 10:49

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2014. november 8-án szombaton, Kaposváron régiós konzultációkat tart az önkéntes tűzoltó egyesületek részére.

Önkéntesek beavatkozásai 2014 első felében 2014. október. 17. 10:48

A nyilvántartások szerint 164 alkalommal vonultak tűz-és káresethez az önkéntes egyesületek az idei első félévben. A jelenlegi riasztási rendszerben az sms-n kapott értesítés után az egyesületek gyorsan és aktívan bekapcsolódtak a kárelhárításba, jelentős értékeket megmentve a pusztulástól.

Új védőeszközök az önkénteseknek 2014. október. 15. 10:46

Huszonhárom somogyi önkéntes tűzoltó egyesület képviselője vehette át a mai napon azokat az új eszközöket, amelyekkel a beavatkozó tűzoltók biztonságosabb körülmények között, hatékonyabban végezhetik feladataikat.

Új szertár Görgetegen 2014. október. 13. 10:43

Elkészült a görgetegi tűzoltó egyesület új szertára. 440 ezer forint pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból finanszírozott épület felépítésében az önkéntes tűzoltók oroszlánrészt vállaltak.

Országos önkéntes tűzoltóverseny Böhönyén 2014. szeptember. 24. 10:39

Az önkéntes tűzoltó versenysorozat egyik helyszíne immár hagyományosan Böhönye, ahol a szervezők kitettek magukért, minden eddiginél több, 46 csapatot fogadtak a sportpályán rendezett versenyen. A megnyitóra felsorakozott csapatok előtt tisztelegve megjelent az országos szövetség alelnöke a  megyei szövetség elnöke,  böhönye polgármestere, a megyei katasztófavédelmi igazgatóság vezetője és a tűzoltó parancsnokok.