Hírek

Tűzoltóautót vásárolt ÖTE Bolhás 2015. augusztus. 10. 08:43

A tavaly októberben átadott tűzoltószertár szerállása nem maradt sokáig üresen Bolháson. 2015. augusztus 8-án éjjel 1 órakor beköltözhetett az első lakója, a Németországból beszerzett Mercedes tűzoltóautó.

Tűzoltó alaptanfolyam a böhönyei és a vései önkénteseknek 2015. augusztus. 03. 08:42

A Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség július 20-24. között tűzoltó alaptanfolyamot szervezett, amelyen a böhönyei és a vései önkéntes tűzoltó egyesület leendő tagjai vettek részt.

Viharos júliusi beavatkozások 2015. július. 15. 08:41

Az országon július nyolcadikán átvonuló vihar rengeteg feladatot adott a tűzoltóságoknak. Bár Somogyban kisebb volt a vihar ereje ennek ellenére több helyen kellett beavatkozni, amiből az önkéntes tűzoltóságok is kivették részüket

Kiválóan szerepelt az Interschutzon a KÖTÉL 2015. július. 12. 08:40

Ahogyan arról korábban is hírt adtunk, a KÖTÉL egyedüli magyar csapatként nevezett a „Holmatro Rescue Experience” elnevezésű műszaki mentési „bajnokságra”. Valódi nemzetközi mezőnyben kellett helyt állniuk: lengyel, francia, osztrák, spanyol, olasz, brit, szlovén, német, svéd, finn, norvég, holland, belga, ír és kanadai tűzoltók (hivatásosak és önkéntesek vegyesen) ellen kellett megküzdeniük, a kupa névadója által berendezett autóbaleseti helyszínen

Horgászverseny: a hőség ellenére is nagy siker 2015. július. 08. 08:37

A korábban honlapunkon is beharangozott horgászverseny a résztvevők beszámolója alapján tökéletesre sikerült – még annak ellenére is, hogy a nagy hőség nem kedvezett túlzottan a fogásnak.

Tűzoltó felszerelések és ruházat tíz egyesületnek 2015. június. 22. 08:35

Az idei év június első felében az eddig beszerzett, kapott felszereléseket osztotta szét a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség az egyesületek között. Elsősorban azok az egyesületek kaptak, akik jelezték, hogy a francia védőruhák számukra előrelépést jelentenének a jelenlegi védőruháikhoz képest.

Tűzoltó horgászverseny Kutason 2015. június. 12. 08:35

Böhönye Önkormányzati Tűzoltóság 2009 óta szervez horgászversenyt. Az idei (VII.) tűzoltó horgászverseny – amelyre 2015. július 5-én (vasárnap) a Kutasi Sporthorgász Egyesület Horgásztaván kerül sor – házigazdája a Segesd ÖTE lesz.

Megyei tűzoltóverseny – Szulok 2015. június. 04. 08:32

A járási versenyek két legeredményesebb önkéntes tűzoltó egyesülete jutott tovább a megyei döntőre, amelynek – május 30-án – Szulok település adott otthont. Az eddigi szokásoknak megfelelően összetett feladatokat kellett megoldani a versenycsapatoknak. Az ismeretlen terep és az életmentési feladat okozott némi izgalmat a versenyen.