Megyei tűzoltóverseny: berzencei győzelem 2016. május. 30. 10:08

2016. május 28-án zajlott a somogyi önkéntes tűzoltó egyesületek megyei tűzoltóversenye Szőkedencsen. A csapatok összehangoltságát próbára tevő 800-as kismotorfecskendő-szerelésen a hölgyek közül a berzenceiek, míg a férfiaknál a szőkedencsiek bizonyultak a legjobbnak. A balatonszentgyörgyi gyerekeknek bár nem akadt kihívójuk, becsülettel teljesítették a feladatokat.

Megyei tűzoltóverseny Szőkedencsen 2016. május. 26. 10:10

Szőkedencsen kerül sor a járási versenyeken első és második helyezést elért csapatainak részvételével az önkéntes tűzoltók megyei versenyére. Május 28-án már reggel nyolc órakor megkezdődik a regisztráció, s azt követően öt versenyszámban mérik össze tudásukat a csapatok.

Körzeti verseny Balatonszentgyörgyön 2016. május. 25. 10:10

Tizenkét raj, hat településről – ez a mérlege a 2016. május 21-én Balatonszentgyörgyön megtartott körzeti versenynek. Az indulók váltófutásban és kismotorfecskendő szerelésben mérték össze felkészültségüket és gyorsaságukat.

Somogyiak képezték a Kárpátaljai önkéntes tűzoltókat 2016. május. 24. 10:14

A Kárpát-haza Önkéntes Tűzoltó Hálózat megalakulását követően, előzetes egyeztetés és az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Kárpátaljai önkéntes tűzoltók az árvízvédelmi feladatokra koncentráló képzést kértek, amelynek megvalósítását a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség 2016. május 20-21-én biztosította. A képzés megvalósítását az Emberi Erőforrás Minisztérium és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet is támogatta Az elméleti és gyakorlati képzésen 11 település 60 önkéntes tűzoltója vett részt

Negyven éves a siófoki hivatásos tűzoltóság 2016. május. 19. 10:15

Az 1800-as évek végén alakult önkéntes tűzoltóságot 1976. május 18-án váltotta fel Siófok Hivatásos Tűzoltósága. Ebből az alkalomból tartottak – 2016. május 18-án –  felvonulással egybekötött ünnepséget Siófokon. A rendezvényen a Somogy megyei Tűzoltó Szövetséget Heizler György elnök és Reichert Csaba elnökségi tag képviselte.

Flórián Napon elismerésben részesültek 2016. május. 17. 10:16

Az idei megyei Flórián napon, Berzencén tartott ünnepségen elismerésben részesültek. Az elismeréseket az ünnepségen Heizler György elnök adta át.

Ezüstéremmel tértek haza a böhönyei tűzoltók 2016. május. 10. 10:17

Immáron nyolcadik alkalommal szervezte meg a Magyar Tűzoltó Szövetség, a Pilisszentiváni Polgárőrséggel és Tűzoltó Egyesülettel karöltve az Országos Tűzoltóbörzét és Találkozót, amely a tűzoltó szövetségek országos szintű és rangú találkozója.

Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakett – Szekeres József lábodi parancsnoknak 2016. május. 09. 10:20

Több évtizedes kiemelkedő és áldozatos önkéntes tűzoltói munkájáért Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakettel tüntette ki Szekeres Józsefet, Lábod önkéntes tűzoltóságának parancsnokát.