Egyre több az önkéntes tűzoltó egyesület – egyre több embert védenek 2022. február. 21. 13:35

Hazánkban közel ezer nem hivatásos tűzoltóság működik. A Magyar Tűzoltó Szövetség által képviselt szervezeteket – önkéntes tűzoltó egyesületek (ÖTE), önkormányzati tűzoltóságok (ÖTP), létesítményi tűzoltóságok (LTP) – érintő statisztikákat háromrészes cikksorozatban tárgyaljuk. Első állomás: az önkéntes tűzoltók.

Útdíjmentesség a VW Amarok gépjárműveknek és utánfutóiknak 2022. február. 17. 14:05

Az elmúlt időszakban az egyesületeknek országos átadott Volkswagen Amarok típusú járművek és a hozzátartozó utánfutók – bár nem rendelkeznek megkülönböztető jelzéssel – jogosultak az útdíjmentességre.

Beavatkozások Böhönyén és Kaposváron 2022. február. 16. 15:16

A KÖTÉL, illetve a böhönyei önkormányzati és önkéntes tűzoltók beavatkozásairól adunk hírt.

Megjelentek a Városi Civil Alap pályázati kiírásai 2022. február. 02. 19:08

Megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból „A Városi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása 2022.” című alprogram pályázati kiírásai.

Beavatkozások a múlt héten 2022. február. 02. 09:02

Több hektáron kapott lángra a legelő vasárnap Somogyszentpál külterületén, Sávolynál két hektáron égett a gaz, avar, nádas, szecskázó gyulladt ki egy állattartó telepen csütörtök délelőtt. Múlt heti összegző.

Dr. Balogh Imre emlékpályázat 2022 2022. január. 21. 11:57

Immár 22. alkalommal hirdeti meg a BM OKF főigazgatója a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre – ahogyan eddig is – a tűzvédelem fejlődését előremozdító dolgozatokat várnak május 10-ig.

Tűz Iharosberényben 2022. január. 19. 08:29

A csurgói önkormányzati és az iharosberényi önkéntes tűzoltók vonultak múlt héten.

Új felhívások a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2022. január. 10. 20:00

Megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2022. évben meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázati kiírásai.