Kéklámpás találkozó az Aeropark repülőmúzeumban 2022. június. 14. 08:30

A program idén sem marad el, az Aeropark 2022. július 9-én szervezi meg a találkozót, amelyre várják az önkéntes tűzoltó egyesületeket is, akik gépjárművükkel szélesebb közönség előtt is bemutatkozhatnak.

XII. Országos Tűzoltó Börze és Találkozó 2022. június. 13. 18:22

Újra Országos Tűzoltó Börze és Találkozó, két év kihagyás után, immáron a XII. alkalommal.

Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság I. forduló – Felvidék, Szilas 2022. június. 13. 18:17

Az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság első fordulója Felvidéken, Szilas községben került megrendezésre 2022. június 4-én.

Füstérzékelők Nyugat-Magyarországon 2022. június. 10. 07:27

Újabb állomásához érkezett az MTSZ által szervezett kampány, amely során füstérzékelők kihelyezése és tesztelése zajlik egy éven keresztül. Ezúttal – június 9-én – a hévizi tűzoltó szertárban tartottak megbeszélést négy megye önkéntes tűzoltóságainak képviselői a célokról és az ezzel kapcsolatos feladatokról, és egyben átvették a készülékeket.

Hétszáz füstjelzőt tesztel egy évig a Magyar Tűzoltó Szövetség 2022. május. 30. 19:00

A lakástűz-esetek áldozatainak 90%-a a füst miatt veszíti életét. A halálesetek jelentős része megelőzhető lenne egy egyszerű füstérzékelő felszerelésével. Ezért a Magyar Tűzoltó Szövetség, a Füstmentes.hu és a MABISZ együttműködésével országos előkészítő kampányt indít, amelyben hétszáz füstjelző átadása, lakóingatlanokban felszerelése és egy évig történő utánkövetése történik meg, önkéntes tűzoltók bevonásával.

Reményi Samu díj az önkéntes tűzoltóknak, somogyi elismerések Lakiteleken 2022. május. 30. 08:48

A Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség éves közgyűlésén 2022. március 28-án, Kaposváron a Szövetség alapító elnökéről a csurgói Reményi Samuról elnevezett díjat adományoztak három tűzoltónak.

Küldöttgyűlés 2022 – Kaposvár 2022. május. 30. 08:45

A Somogy Megyei Tűzoltószövetség 2022. évi küldöttgyűlését 2022. május 28-án Kaposváron a KÖTÉL egyesület szertárában tartotta. A közgyűlésen részt vett és köszöntötte a résztvevőket Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, az MTSZ elnöke valamint Tompos Gábor tűzoltó alezredes tűzoltósági főfelügyelő.

Kimagasló önkéntes eredmények a Misina lépcsőfutó versenyen 2022. május. 30. 08:43

Az ötödik Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyen harmincnyolc egyéni versenyző és hét páros vett részt. Mind a 438 lépcsőfokot leküzdötték azok a hivatásos-, önkéntes-, önkormányzati és létesítményi tűzoltók, akik részt vettek az idei toronyfutó versenyen Pécsett. 24 díjazottból 16 az MTSZ tagszervezeteihez tartozik.