Flórián Napon elismerésben részesültek 2016. május. 17. 10:16

Az idei megyei Flórián napon, Berzencén tartott ünnepségen elismerésben részesültek. Az elismeréseket az ünnepségen Heizler György elnök adta át.

Ezüstéremmel tértek haza a böhönyei tűzoltók 2016. május. 10. 10:17

Immáron nyolcadik alkalommal szervezte meg a Magyar Tűzoltó Szövetség, a Pilisszentiváni Polgárőrséggel és Tűzoltó Egyesülettel karöltve az Országos Tűzoltóbörzét és Találkozót, amely a tűzoltó szövetségek országos szintű és rangú találkozója.

Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakett – Szekeres József lábodi parancsnoknak 2016. május. 09. 10:20

Több évtizedes kiemelkedő és áldozatos önkéntes tűzoltói munkájáért Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke Gróf Széchenyi Ödön Emlékplakettel tüntette ki Szekeres Józsefet, Lábod önkéntes tűzoltóságának parancsnokát.

Somogyiak a Pilisszentiváni Flórián Napon 2016. május. 09. 10:19

A Magyar Tűzoltó Szövetség és a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület szervezésében zajló nyolcadik Országos Tűzoltóbörzén és Találkozón, a tűzoltó szövetségek országos találkozóján – 2016. május 7-én – Somogy megyét 12 fős csapat képviselte. Lábod, Böhönye és a Hagyományőrző Egyesület mellett a Szövetség elnöke és titkára vett részt a rendezvényen.

Szent Flórián-ünnepség Berzencén 2016. május. 07. 10:23

Május 1-jén együtt emlékeztek Szent Flóriánra, a tűzoltók védőszentjére önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltók Berzencén. A Berzence ÖTE tagjainak ez mellett volt még egy okuk az ünneplésre: egyesületük fennállásának 125. jubileuma is erre az évre esik.

Országos katasztrófavédelmi verseny: 5. és 10. hely Somogynak 2016. május. 05. 10:29

Az általános iskolások között a balatonföldvári versenyzők ötödik, míg a középiskolások között a marcali ifjak a tizedik helyet szerezték meg – somogyi szemmel ez a mérlege a nemrég lezajlott katasztrófavédelmi versenynek.

Járási verseny Lábodon 2016. május. 05. 10:27

Április 23-án zajlott Lábodon a Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén működő önkéntes tűzoltó egyesületek versenye. A gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában induló versenyezőknek kismotorfecskendő-szerelésben és váltófutásban is össze kellett mérniük erejüket.

Járási verseny Törökkoppányban 2016. május. 05. 10:24

Összesen huszonnégy rajjal indult az önkéntes tűzoltók járási versenye Törökkoppányban, ahol az osztottsugár- valamint a kismotorfecskendő-szerelés mellett a 7x55 méteres váltófutás is próbára tette a versenyzők képességeit.