Szabolcsban álltak helyt a somogyi önkéntesek 2016. június. 22. 12:49

Nagy erejű széllel és jégesővel érkezett az a pusztító vihar, amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén csapott le 2016. június 21-én. A lehulló diónyi méretű jégdarabok a június 22-i állapotfelmérések alapján közel ezer épületet rongáltak meg összesen tizenhárom (Rozsály, Zajta, Méhtelek, Garbolc, Uszka, Kishódos, Nagyhódos, Gacsály, Nyírkáta, Magosliget, Botpalád, Tiszabecs és Csenger) településen.

Csaknem félezer ÖTE kap támogatást 2016. június. 17. 12:49

2016-ban kereken hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére.

Horgászverseny 2016. június. 09. 12:48

2016. július 9-én zajlik Őrbottyánban a tűzoltók csapat-horgászversenye, amelyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Megyei tűzoltóverseny: berzencei győzelem 2016. május. 30. 10:08

2016. május 28-án zajlott a somogyi önkéntes tűzoltó egyesületek megyei tűzoltóversenye Szőkedencsen. A csapatok összehangoltságát próbára tevő 800-as kismotorfecskendő-szerelésen a hölgyek közül a berzenceiek, míg a férfiaknál a szőkedencsiek bizonyultak a legjobbnak. A balatonszentgyörgyi gyerekeknek bár nem akadt kihívójuk, becsülettel teljesítették a feladatokat.

Megyei tűzoltóverseny Szőkedencsen 2016. május. 26. 10:10

Szőkedencsen kerül sor a járási versenyeken első és második helyezést elért csapatainak részvételével az önkéntes tűzoltók megyei versenyére. Május 28-án már reggel nyolc órakor megkezdődik a regisztráció, s azt követően öt versenyszámban mérik össze tudásukat a csapatok.

Körzeti verseny Balatonszentgyörgyön 2016. május. 25. 10:10

Tizenkét raj, hat településről – ez a mérlege a 2016. május 21-én Balatonszentgyörgyön megtartott körzeti versenynek. Az indulók váltófutásban és kismotorfecskendő szerelésben mérték össze felkészültségüket és gyorsaságukat.

Somogyiak képezték a Kárpátaljai önkéntes tűzoltókat 2016. május. 24. 10:14

A Kárpát-haza Önkéntes Tűzoltó Hálózat megalakulását követően, előzetes egyeztetés és az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Kárpátaljai önkéntes tűzoltók az árvízvédelmi feladatokra koncentráló képzést kértek, amelynek megvalósítását a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség 2016. május 20-21-én biztosította. A képzés megvalósítását az Emberi Erőforrás Minisztérium és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet is támogatta Az elméleti és gyakorlati képzésen 11 település 60 önkéntes tűzoltója vett részt

Negyven éves a siófoki hivatásos tűzoltóság 2016. május. 19. 10:15

Az 1800-as évek végén alakult önkéntes tűzoltóságot 1976. május 18-án váltotta fel Siófok Hivatásos Tűzoltósága. Ebből az alkalomból tartottak – 2016. május 18-án –  felvonulással egybekötött ünnepséget Siófokon. A rendezvényen a Somogy megyei Tűzoltó Szövetséget Heizler György elnök és Reichert Csaba elnökségi tag képviselte.