Gyorsbeavatkozó önkénteseknek Igalban 2016. december. 07. 10:48

Immár hagyományosan a gyakorlat és az újdonságok, sőt a távlati elképzelések is szerepelnek az Igalban tartott év végi önkéntes tűzoltó parancsnoki fórumon, ahol idén az önkéntesek műszaki fejlesztése is terítékre került. A 45 résztvevő egy újdonságot, a Dacia Dusterből kialakított gyorsbeavatkozót tanulmányozhatott.

Önkéntes tűzoltó parancsnokok továbbképzése Igalban – beszámoló 2016. december. 06. 10:46

Immár hagyományosan Igalban zajlik az év végi önkéntes tűzoltó parancsnoki fórum és továbbképzés, ahol december 2-3-án a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen szervezett továbbképzésen az idén 45 fő vett részt.

125 éves az Igali Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2016. december. 06. 10:43

Az idei éves parancsnoki továbbképzés ideje alatt és a megye önkéntes tűzoltóparancsnokaival együtt ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját az igali önkéntes tűzoltó egyesület. Az ünnepségen az egyesület útja mellett a jele feladatait és eredményeit is számba vették.

Önkéntes Tűzoltó Parancsnoki továbbképzés 2016. december. 04. 10:40

Immár hagyományosan ismét Igal ad otthont az önkéntes tűzoltó parancsnokok éves továbbképzésének, amelyet a Somogy megyei Tűzoltó Szövetség az Igazgatósággal közösen szervez december 2-án és 3-án. A programot adjuk közre.

Felhívás irányított véradásra 2016. december. 04. 10:39

Egyik önkéntes tűzoltó kollégánknál váratlanul súlyos betegséget diagnosztizáltak. Mostantól hosszabb időszakon keresztül rendszeres vérátömlesztésre van szüksége a gyógyulása érdekében.

Egyesületek figyelmébe – Változik a szabályozás 2016. november. 22. 10:37

Az igazságügyi miniszter előterjesztése alapján az Országgyűlés tárgyalja a személyegyesülések működési szabályait jelentősen megváltoztató törvényjavaslatot. Ebben többek között változik az ügyész szerepe és egyszerűsödnek az eljárások is. A várható fő változásokra hívjuk fel a figyelmet.

Önkéntes tűzoltó parancsnoki továbbképzés 2016. november. 21. 10:32

A Somogy megyei Tűzoltó Szövetség a Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve december 2-án és 3-án Igalban tartja az önkéntes tűzoltó-parancsnokok éves felkészítését. A két nap szakmai programjára várjuk az önkéntes egyesületek vezetőinek jelentkezését.

A KÖTÉL átvette új tűzoltószertárát 2016. október. 25. 10:31

A tizennyolc éve működő egyesület számára nagy nap volt 2016. október 8. Régi álmuk valósult meg ekkor: felavatták a saját szertárukat, amely lehetővé teszi, hogy azok a járművek, amelyek eddig Kaposvár több helyszínén várták a riasztást, most végre egy fedél alá kerüljenek.