SVMTSZ Elnökei

Farkas István 1993-1997

1942.-ben Tabon született. 1990-2002 között Tab Város polgármestere. 1993.01.30.-án a szövetség újraalakult elnökévé választották.

Farkas László 1997-2013

Tizenhat évesen, 1960-ban lett önkéntes tűzoltó Vörsön és azóta is aktív résztvevője a társadalmi szervezetnek. A tűzoltóemlékek és a hagyományőrzés területén is nagyot alkotott, amikor egy év alatt, társaival és a hivatásos tűzoltókkal összefogva felépítették a Vörsi Tűzoltómúzeumot. A sok társadalmi munkával felépült múzeum (melyben az elnök úr 4 hónap fizetetlen szabadsága első helyen szerepelt a felajánlások sorában) átadására 1982. augusztus 20-án került sor. Farkas László ekkor a Községi Közös Tanács elnöke volt Balatonszentgyörgyön. 1990-ben a vörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének és 1993-ban az újjá alakult Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnökségi tagjának választották, aki egyben Vörs község polgármestere is. 1997-től a megyei tűzoltószövetség elnöke, és a Magyar Tűzoltó Szövetség Választmányának, illetve Tanácsának tagja. Farkas László elnök úr a Somogy Megyei Közgyűlés 3. ciklusának tagja. Több emlékezetes tűzoltóprogram szervezője, támogatója.

Heizler György ny.tü.ezds. 2013-2024

1959 -ben született Kercseligeten. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábbi igazgatója, a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle főszerkesztője, a Somogy Megyei Hagyományőrző Tűzoltó Egyesület alapító tagja, valamint a Kaposvári Rendészeti Testedző Egylet elnöke. Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül többször kapott szakmai és állami felső szintű elismerést, kitüntetést. 2012-től szolgálati nyugállományú.

Mencseli Imre 2024-

1980 -ban született Marcaliban.

2000 óta önkéntes tűzoltó. Tűzoltóparancsnoki iskolát végzett Budapesten, és lett a Böhönyei Önkéntes Tűzoltóság parancsnok-helyettese, majd 2008-tól parancsnoka. A több mint 10 év vezetői beosztást követően, a jelenlegi hivatásnak élve az Országos Mentőszolgálat kötelékébe lépett, ahol iskolai tanulmányokat elvégezve, azóta mentőtechnikusként tevékenykedik. A tűzoltó szakmát soha nem hagyta el, jelenlegi munkája mellett is lehetőség szerint vonul tűz és egyéb káreseményekhez a csurgói tűzoltóságon.

Az önkéntesség mindig is fontos volt számára, amely hűen bizonyítja, hogy elnöke az 1890 óta működő, legtöbb taglétszámmal rendelkező szervezetének a Böhönyei Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. A Somogy Vármegyei Tűzoltószövetség elnökségi tagjaként is több mint 10 évet tevékenykedett, ez mellett pedig betölti, és ellátja a Marcali Mentők Egyesületének elnöki tisztségét is.

Munkái során többször részesült elismerésben, kitüntetésben:

A vörösiszap-katasztrófa elhárítása, valamint a mentés során tanúsított kimagasló helytállása elismeréséül Miniszteri elismerő oklevélben részesült 2011-ben

2014. május 3-án a tűzvédelem érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért Gróf Széchenyi Ödön emlékplakettet kapott.

2015. február 14-én a Székelyföldi Önkéntes Tűzoltóhálózat kiépítésében nyújtott kiemelkedő tevékenységéért Emléklapot kapott.

2016. 05.21-én a Kárpát–haza Önkéntes Tűzoltóhálózat fejlesztésében nyújtott kiemelkedő tevékenységéért Emléklapot kapott.

2018. december 18.-án Polgármesteri díszoklevelet kapott az Önkormányzati Tűzoltóság Böhönye érdekében kifejtett maradandó értékű tevékenységéért.