Százharminc éves a nagyatádi tűzoltóság

2019-06-07 10:22:08

Napra pontosan 2019. június elsején ünnepelte 130 éves évfordulóját a nagyatádi tűzoltóság. A jeles alkalomból nagyszabású rendezvényt szervezett a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Nagyatád Város Önkormányzata és a Nagyatádi Tűzoltók Egyesülete.

Az ünnepség a Szent Flórián téren vette kezdetét, ahol a hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a rendezvény szervezői megkoszorúzták a tűzoltók védőszentjének szobrát. Ezt követően a hagyományőrző tűzoltók bemutatója következett „Ég a bogla” címmel. A nagysikerű előadás után a Fonyódi Tűzoltózenekar műsorát tekinthették meg az érdeklődők. A csapatzászló és a tűzoltózenekar vezetésével felvonulás következett, amely során az ünneplők érintették az egykori tűzoltóság épületét is, ahol felavatták az évforduló alkalmából állíttatott emléktáblát. Az ünnepi állománygyűlést a művelődési házban Gulyás Panka Sára előadásában „A Nagyatádi Tűzoltó” című vers nyitotta. Ezt követően Wéber Antal tűzoltó dandártábornok és Ormai István Nagyatád Város polgármestere köszöntette a megjelenteket, majd elismerések és ajándéktárgyak átadására került sor. Végül a nagyatádi tűzoltóságról összeállított filmet tekintették meg a résztvevők. Az évforduló alkalmából a szervezők a nagyatádi tűzoltóság történetét összefoglaló emlékkötettel és egy-egy emlékplakettel is kedveskedtek a vendégeknek.

Fotó: Nagyatád HTP