Hírek


Gyakorlat Nyárádszeredán

2019-03-06 14:47:21

2019. március 2-án, a székelyföldi Nyárádszeredán zajlott gyakorlat, az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetsége, a MTSZ és a BM OKF támogatásával, a Kárpát-medencei Tűzoltó Együttműködési Bizottság és a Békés MKI irányításával, szakmai felügyelete mellett.

A gyakorlat előkészítésére 2019. február 1-jén került sor, amely során az irányítói feladatok, szituációs gyakorlatokhoz szükséges eszközök beszerzése, szállítása és a feltételezett káresemények helyszínének berendezése, beállítása, a résztvevők elméleti képzése történt meg.

A 2019. március 2-i, nyárádszeredai gyakorlaton hat egyesület összesen harminc fővel vett részt, akiknek tűzeseti személymentési, illetve műszaki mentési feladatokat kellett végrehajtaniuk. Az irányítói feladatok gyakoroltatása mellett nagy hangsúlyt kapott a beavatkozási és munkavédelmi szabályok megbeszélése és azok betartása, valamint az irányítói feladatrendszer egyes elemeinek gyakorlása, szervezés, tervezés, irányítói képességek, a csapatmunka, más egységekkel való együttműködés.   

A nyárádszeredai gyakorlat az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetsége, a MTSZ és a BM OKF támogatásával, a Kárpát-medencei Tűzoltó Együttműködési Bizottság és a Békés MKI irányításával, szakmai felügyelete mellett került végrehajtásra.


Kapcsolódó képek:

Vissza