Hírek


Küldöttgyűlés

2018-12-03 09:06:16

A Magyar Tűzoltó Szövetség 2018. november 30-án, 14:30 órai kezdettel tartotta soron következő Küldöttgyűlését.

Az eseményen a BM OKF képviseletében megjelent és köszöntötte a küldöttgyűlés résztvevőit Fülep Zoltán tű. ezredes, valamint a MOL képviseletében Légrádi Richárd, aki a MOL az üzemanyag-pályázatáról adott tájékoztatást és egyben átvette a MTSZ elismerő oklevelét.

Dobson Tibor ddtbk., az MTSZ elnöke a tűzvédelmi oktatás-nevelés területén kifejtett kiemelkedő pedagógiai és szakmai munkájáért elismerést adott át Sipos Klára tű. alezredesnek és Sáfrány Péter tű. századosnak, a határon túli tűzoltó szervezetek képzésében végzett kiemelkedő tevékenységéért pedig Nyers István ny. tű. alezredesnek és Lantos József tű. őrnagynak.

Az alábbi napirendi pontok kerültek megtárgyalásra:

1. Tájékoztató az előző küldöttgyűlést követő időszak eseményeiről, a 2018. évi pénzfelhasználásról
2. 2019. évi Munkaterv és 2019. évi Költségterv – szavazástól függő – elfogadása
3. A MTSZ egyenruházati és Öltözködési Szabályzat elfogadásáról szóló tájékoztató
4. A Magyar Tűzoltó Szövetség megalakulásának 150. jubileumi évében történő rendezvények előkészítése
5. Egyebek

Az elnöki tájékoztatóban elsősorban a továbblépés, a fejlődés lehetőségeiről, az azokkal összefüggő, már megtett lépésekről, a továbbiakban a költségvetés növelése érdekében tervezett kezdeményezésekről esett szó.

A MTSZ 2019. évi Munka- és Költségtervét a küldöttek írásban előzetesen megkapták, ahhoz további kiegészítés nem érkezett, így azok egyhangúan elfogadásra kerültek.

Az Öltözködési Szabályzathoz néhány kiegészítés került ismertetésre, valamint a 2020-ban a 150 éves jubileumi ünnepségekkel kapcsolatban hangzottak el kiegészítő információk, elsősorban a budapesti helyszínekre tervezett programok vonatkozásában.

A Küldöttgyűlés végén a MTSZ elnöke mindenkinek megköszönte a munkáját, békés, meghitt ünnepeket és sikeres, eredményes évet kívánt az elkövetkező évre.

 


Kapcsolódó képek:

Vissza