Hírek


Beavatkozás – az MTSZ szakmai napja után

2018-09-24 08:53:30

A hétvége folyamán a Szentbalázsi Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntes tűzoltói kamatoztatták mind azt a tudást, új műszaki mentési- és tűzoltási ismeretet, amelyet a Magyar Tűzoltó Szövetség pénteken megrendezett nemzetközi szakmai konferenciáján és a szombati szakmai kiállításon és technikai bemutatókon elsajátítottak.
 

Szombat este egy személygépkocsi csapódott árokba Szentbalázson, mely során egy gyalogos hidat és egy beton villanyoszlopot is kidöntött.

Az esethez legelsőként kiérkező szentbalázsi önkéntes tűzoltók riasztották a katasztrófavédelem megyei ügyeletét. A műszaki mentési munkálatokra a helyszínre siettek a Kaposvári Tűzoltóparancsnokság hivatásos tűzoltói, a mentőszolgálat a sérült ellátására, a rendőrség és az elektromos művek szakemberei a villamos hálózat helyreállítása céljából.

Vasárnap délelőtt Kaposgyarmatról érkezett tűzjelzés, egy kettőszázötven négyzetméteres családi ház tetőzetének tüzéről. Az elsőnek kiérkező Szentbalázs község önkéntes tűzoltói a gépjármű-fecskendőjükről egy „C” sugárral megkezdték a tűzoltását, elvégezték az épület áramtalanítását. A kaposvári hivatásos egységekkel, a Somogy megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével, több óra megfeszített munkavégzés után, 5 vízsugárral sikerült a tüzet eloltani.


Kapcsolódó képek:

Vissza