Bepillantás az Atomerőmű tűzoltóságának munkájába

2017-09-15 14:35:00

Ezt ígéri a MTSZ – Balatonföldváron, 2017. szeptember 30-án zajló – szakmai napjának egyik eseménye, ahol a Paksi Atomerőműben a tűzoltósági feladatok informatikai támogatására kialakított Operatív Műveletirányítási Rendszert és annak alapjárművét láthatják az érdeklődők 9-17 óráig. Hosszú elemző és fejlesztő munka eredményét mutatják be.

Az MTSZ Tűzoltó Szakmai Napján 2017. szeptember 30-án az Atomerőmű tűzoltósága egy szeletet mutat be az ott folyó munkából.

Kérjük, regisztráljon az mtsz.kiallitas@gmail.com címen (az érkezők számának jelzésével), így a regisztrálókat ebédre látják vendégül. Az előzetesen regisztrált érkezők a belépéskor regisztrációs lapot kapnak, ami egyben étkezési jegyként is szolgál.

Egy káresemény hatékony kezelése nagyban függ a felelős parancsnok gyors, szakszerű döntéseitől. Különösen fontos ez a Paksi Atomerőműben, hiszen egy rossz döntés következményei beláthatatlanok lehetnek, miközben maximum tíz percen belül meg kell kezdenünk a beavatkozást.

Az Atomerőmű Tűzoltóságnál több éves elemző, felkészülő munka után kialakítottak egy ún. operatív műveletirányítási rendszert (OMR), ezt ismerhetik meg közelebbről a szakmai nap résztvevői.