Hírek


Somogyban maradt a vándorkupa

2024-06-23 21:28:12

TFA-Hungary országos bajnokság már hosszú történetet tudhat magáénak, kezdetekben Budapest adott otthont az országos megmérettetésnek, amelyet Orosháza követett és immár hat éve Vas vármegye tudhatja magáénak ezt a kiváltságot. 

Bármelyik városról van is szó elmondható, hogy Somogyiak mindig jelen voltak ezeken a versenyeken és méltóképpen képviselték otthonunkat.  Idei évben sem történt ez másképp, megyénket hat fő képviselte, Szőke Hanna (Bolhás ÖTE), Tikász Ernesztina (KÖTÉL Egyesület), Török Eszter (KÖTÉL Egyesület), Ifj. Bodó László (KÖTÉL Egyesület), Kiss János (Bolhás ÖTE) és Vidák Balázs (Barcs HTP). Az idei év némi könnyebbséget hozott magával, mivel a régóta berögzült acél palackos légzőkészüléket kompozit váltotta, továbbá a két verseny feladatsorból álló megmérettetést Firefighter Combat Challenge-re redukálták. Öröm az ürömben, hogy cserébe pénteki napon 36 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála. Versenyzőink ilyen feltételek mellett vágtak neki a versenynek. Úgy gondolom, bármilyen versenyről, tevékenységről legyen is szó, amit az ember önkéntesen vállal és emellett próbálja és végig is viszi célját, már nyertessé vállik helyezéstől függetlenül. Felteszi az ember a kérdést magának, miért is járunk ilyen helyekre ennyi év után is. A válasz elég egyszerű a barátok miatt, akiket ritkán láthatunk, de a verseny erre mégis lehetőséget teremt. Azokért az emberekért akik végig buzdítják egymást a pályán pedig "riválisai" egymásnak. Azért a pillanatért, amikor beérsz a célba és függetlenül az eredményedtől, valaki nyújta a kezét felsegít és veled örül a sikerednek és büszke Rád. Úgy vélem a verseny igazi nyertesei és valódi harcosai azok, akik a verseny miatt kilépnek a komfort zónájukból és elkezdenek felkészülni, azok akik feladnák a pálya vége előtt és mégis erőt vesznek magukon és nem hallgatnak a negatív belső késztetésekre, így legyőzve saját maguk.

 


Eredmények:

 

A férfiak között a 30 év alattiak versenyében Ifj. Bodó László, a „KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület versenyzője bizonyult a legjobbnak, a 30-40 év közötti kategóriát Kiss János, a Bolhási Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltója nyerte, a 40 évnél idősebbeknél pedig Adrian Ficik, a TFA Team Slovakia tagja futotta a legjobb időt. A 30 év alatti nőknél Tikász Ernesztina, a „KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület indulója hódította el az elsőbbséget. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Gagyi Norbert tű. őrmester, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság indulója nyerte el. Az abszolút kategória magyar győztese pedig Ifj. Bodó László, a „KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület tagja lett, ő egy éven át őrizheti a legerősebb tűzoltónak járó vándorkupát.

Köszönet illeti a veseny szervezőit és azokat az önkénteseket akik nélkül a verseny nem jöhetett volna létre. Bízunk benne, hogy a jövőben is egyre több ilyen verseny kerül megrendezésre és tovább építi ezáltal a tűzoltó közösséget. 


Kapcsolódó képek:

Vissza