Hírek


Éves beszámoló közgyűlés – 2023

2023-05-23 08:46:14

A Somogy Megyei Tűzoltószövetség a 2023. évi küldöttgyűlését 2023. május 19-én tartotta Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság III. emeleti tanácstermében, ahol a küldöttek nagy számban megjelentek, így a küldöttgyűlésen megtárgyalták az elmúlt 2022. év, valamint a 2023. év feladatait.

Heizler György elnök megnyitója után Fülöp László alelnök a gyűlés levezetőjeként vette át a szót, köszöntötte a küldöttgyűlés résztvevőit, majd a napirend ismertetése és jegyzőkönyvvezető elfogadása után felkérte az elnököt beszámolja kiegészítésére.

A program:

  • 1.) Beszámoló az elmúlt éves tevékenységről, (szakmai, gazdálkodási)
  • 2.) 2023. évi munkaterv elfogadása
  • 3.) Személyi kérdések
  • 4.) Jelölő bizottság megválasztása

A 2022. éves szakmai és gazdálkodási tevékenységről szólva Heizler György elnök ismertette az elmúlt év fő feladatait, kiemelve az egyesületek tűzoltási, kárelhárítási tevékenységét, a szövetség nemzetközis és országos programjaiba bekapcsolódók kiemelt szerepét, valamint az ezzel kapcsolatos költségek alakulását.

Jelezte, hogy az éves programtervet sikerült teljesíteni, de a megyei versenyt nem tudták megrendezni. Ezért az idén nem is terveztek területi versenyeket.

Aktivitás-csökkenést tapasztal a covid óta – nehezebb a szervezés, pedig jövő a gyors e-mailes kapcsolattartáson van. További problémaként jelezte: a CTIF szerinti versenyre nincs jelentkező.

A sikerek között említette az ukrajnai segítségnyújtást, a sportot, (Bolhás ÖTE: Szőke Hanna, Kiss János, KÖTÉL: Bodó László), a tűzoltásban-műszaki mentésben közreműködés, a balatonföldvári Tűzoltó szakmai napokat.

Ez utóbbihoz valamint a versenyekhez számos hozzászólás érkezett.

A gazdálkodási tevékenységről szólva kiemelte, hogy csak pályázatokkal lehet a működést fenntartani és az jelentős adminisztrációval jár. Itt megemlítette, hogy jelentős tagdíjhátralék halmozódott fel. Ezt, valamint a számlázás módját számos kritika érte. Ennek a hátraléknak a lefaragását többen indokoltnak tartották, és a pályázati feltételhez javasolták kötni.

A gazdálkodásról Farkas József a Felügyelő Bizottság-elnöke megállapította, hogy a támogatások maradéktalanul a tervezett szakmai programokhoz, versenyekhez lettek felhasználva, így a beszámoló és a költségvetés elfogadását javasolja.

Ezt követően mindkét beszámolót egyhangúan elfogadták a küldöttek.

 

Ezt követően a 2023. évi munkaterv, versenyek, programok és költségvetés megvitatása, elfogadása volt napirenden, amelyet mindenki írásban megkapott, így azt a küldöttek egyhangúan elfogadták.

Ezt követően bejelentette, hogy a titkár egészségügyi okokból lemondott és jelezte, hogy az elnök, valamint az egyik elnökségi tag (Reichert Csaba) is jelezte ebbéli szándékát, amihez kezdeményezték a jelölőbizottság felállítását, hogy a következő közgyűlés időpontjára kiérlelt javaslat kerüljön a küldöttgyűlés elé.

A jelölőbizottság elnökének Farkas Józsefet és a felügyelőbizottság két tagját választották meg.

 

Vissza