Hírek


A 2023. évet előkészítő elnökségi ülés

2023-04-05 08:31:28

A Magyar Tűzoltó Szövetség kibővített elnöksége április 4-én Budapesten tartotta az idei év programjait és az éves küldöttgyűlést előkészítő ülését. A megbeszélések ismeretében elmondható, hogy az idei év is sok szakmai és a társadalmi szerepvállalásból kiinduló programot hozhat.

Dobson Tibor tű. vörgy, elnök tájékoztatta az elnökség tagjait az idei év eddigi tevékenységéről, különös tekintettel a már előkészített Küldöttgyűlésre, amelyet ápr. 21-re terveztek és korábban már egyeztetettek az elnökséggel. A küldöttgyűlés fő témája a beszámoló megtárgyalása, valamint az aktuális rendezvények, egyéb programok ismertetése.

Országos Tűzoltó Nap

A következő Országos Tűzoltó Napi ünnepség Lakiteleken, a Népfőiskolán lesz ápr. 28-án, amelynek helyszínére a korábbi évekből kedvező visszajelzéseket kapott az elnökség. Erre a napra a nyáron megrendezésre kerülő IV. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozóhoz kapcsolódó, zenekarvezetői felkészítő megbeszélést is terveznek. Ehhez a Népfőiskola Alapítvány ad segítséget. A hazai és határon túli zenekarok vezetői előkészítik a méltán népszerű és a hagyományőrzést segítő programot.

Tűzoltó Börze

Pilisszentivánon május 6-án ismét tervezik megrendezni a Tűzoltó Börzét, a program egyeztetése a finiséhez érkezett.

Tűzoltó versenyek

A tűzoltó versenyek márciustól már megindultak és folytatódni fognak egészen őszig. Valamennyi már ismert időpont a honlapon megtekinthető.

Az országos tűzoltó verseny tervezett helyszíne Miskolc. Ezzel kapcsolatban Schäffer László, a versenybizottság vezetője adott tájékoztatást, valamint ismertette a versenybírói felkészítés programját.

Megemlékezés

Nagy elődeinkről sem feledkeztek meg! Szlovákiában, Merényben június 10-én, Rösch Frigyes halálának 100. évfordulójára a sírjánál terveznek egy megemlékezést. Ennek kapcsán zajlik a síremlék felújítása is.

Egyebek

Elkészült a MTSZ eddigi tevékenységéről a 10 éves összefoglaló, amelynek részeiből a honlapon már olvashattak a kollégák és természetesen a teljes anyag is felkerül a honlapra.

Bélyegkiállítás lesz júniusban Tatán, amelyre tűzoltó kiállítók is jelentkeztek.

A szakmai napot szeptember 9-ére tervezik Balatonföldváron.

Ezen kívül szó volt a jubileumi évfordulókról, a határon túli és partnerszervezetek delegációinak fogadásáról és hazaiak kiküldéséről, valamint a CTIF bizottságokban való részvételről.

Az elnökség megtárgyalta a 2022. évi gazdálkodási beszámolót és a közhasznúsági mellékletet és az elfogadta és javasolta a küldöttgyűlés elé terjesztését.

A legtöbb hozzászólás a 2023. évi módosult költségvetéshez és a munkaterv kiegészítéshez kapcsolódott, amit aztán az elnökség elfogadott.

 

Vissza