Hírek


X. Országos Tűzoltó-Kapocskupa Vértessomló

2023-03-27 08:28:05

A Magyar Tűzoltó Szövetség és a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében Vértessomlón rendezték meg máracius 25-én a X. Országos Tűzoltó-Kapocskupát, ott, ahol 2015-ben letették az alapjait. Az eseményre kilenc településről 6 női, 1 vegyes és 11 férfi csapat érkezett, mindannyian azért, hogy elnyerjék a legfényesebben csillogó serleget, és a vándordíjat.

Schäffer László, a Magyar Tűzoltó Szövetség Tűzoltóverseny Bizottság vezetője, a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke mindkét szervezet nevében köszöntötte a jelenlévőket, és örömmel konstatálta, hogy már tizedszer találkoznak a verseny keretei között.

A díjakat a csapatok képviselői az eredményhirdetéskor Dobson Tibor tű. vezérőrnagytól, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökétől és Ágoston Gábortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnökétől vehették át.

Kapocskupa eredmények:

Női kategória

  1. Vértessomlói ÖTE II.
  2. Fertőszentmiklós II.
  3. Vértessomlói ÖTE I.

Férfi kategória

  1. Vértessomló ÖTE I.
  2. Abasár ÖTE
  3. Békéssámson ÖTE

A fordulók során elért legjobb időért járó két vándordíjat is a somlóiak vehették át, a női I-es csapat az első fordulóban 22,71-es idejű, hibátlan szereléséért, a férfi I-es raj pedig a döntőben nyújtott 19,05-ös, hibátlan teljesítményéért.

A Kapocskupa keretében első ízben került megrendezésre Szívőtömlő kötöző egyéni verseny, melyre minden résztvevő csapat egy főt nevezhetett.

Szívőtömlő kötöző egyéni verseny eredmények:

Női kategória

  1. Czakó Adrienn (Vértessomlói ÖTE I.)
  2. Orlovits Klaudia (Vértessomlói ÖTE ifi leány)
  3. Horváth Zsóka (Fertőszentmiklós ÖTE II.)

Férfi kategória

  1. Egri Benjámin (Vértessomlói ÖTE I.)
  2. Kerschner Koppány (Abasár ÖTE)
  3. Bújtás Kristóf (Fertőszentmiklós ÖTE)

Kapcsolódó képek:

Vissza