Hírek


Focikupa és járműszentelés Szentbalázson

2016-01-25 11:56:35

A Szentbalázsi Tűzoltó és Polgárőr Egyesület 2016. január 23-án, az önkéntes tűzoltóság gépjárműfecskendőjének felszentelése tiszteletére rendezte meg a II. Avartűz tűzoltó teremfoci kupát, amelyen négy somogyi csapat mérte össze erejét a helyi sportcsarnokban.

A hivatásos és önkéntes csapatok reggel kilenc órakor sorakoztak fel a község tornacsarnokában, ahol dr. Tornyos Gábor polgármester köszöntötte a megjelenteket. A jó hangulatú és sportszerű mérkőzések eredményei a következőképpen alakultak:

  1. Kaposvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata,
  2. Berzencei Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói,
  3. Szentbalázsi Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai,
  4. a Segesdi Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei.

Az eredményhirdetést követően a község főterén Sándor László helyi plébános atya áldotta meg a tűzoltóság új járművét és kérte Isten áldását az önkéntesekre.

Az egyesület ezer liter víz szállítására alkalmas, összkerékhajtású, kilencfős tűzoltógépjárművének beszerzéséhez nyújtott támogatásért köszönetet mondtak és az egyesület címerével díszített Szent Flórián szobrot ajándékoztak dr. Cziva Oszkárnak, a MAVIR Zrt. biztonsági osztályvezetőjének.

A gépjárműfecskendő felújításában segítséget nyújtott személyek és szervezetek képviselőinek köszönő oklevelet adományozott az egyesület vezetősége.

A program zárásaként a szentbalázsiak közös ebéden látták vendégül a megjelent csapatokat.

Vissza