Hírek


Balatoni közbiztonsági díj Oláh Lászlónak

2015-12-14 09:13:03

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója felterjesztésére és Heizler György ny. tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke ajánlására a BFT Közbiztonsági Testület díjbizottsága döntése alapján a „Balaton Régió Közbiztonságáért” díjban részesült Oláh László László tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Oláh László úr 2013. február 16-a óta vezeti a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltséget. Korábban a tűzoltóság műszaki mentési és tűzoltási tevékenységét irányította terület tűzoltósági felügyelőjeként, illetve tűzoltási és műszaki mentési osztályvezetőjeként.

Többször bizonyította elhivatottságát embertársai megsegítésében. Szakmai pályája során tűzoltóként, majd katasztrófavédelmi vezetőként is előrelátóan, a rendelkezésére álló erőforrások tudatos, hatékony kihasználásával irányította szervezetét. Kiemelkedő tevékenységet végez a térség tömegrendezvényeinek biztosítása, az állampolgárok és a régióban üdülők biztonságának megteremtése érdekében. A térségben többek között olyan jelentős létszámú események biztonságos lebonyolításában működött közre, mint a szántódi Pannónia Fesztivál, a balatonboglári Boglári Szüreti Fesztivál és a zamárdi BalatonSound fesztivál.

Utóbbi rendezvény nyitónapján a hirtelen bekövetkező időjárás változás, a helyszínen jelenlévőkre lecsapó vihar idején személyesen irányította az emberek tájékoztatását, biztonságos helyre történő irányítását. Határozott, szakszerű fellépésével megelőzte a pánikjelenségek kialakulását, a jelenlévők rendelkeztek a szükséges információkkal, tudatában lehettek az illetékesek kompetens fellépéséből adódó biztonságuknak. A szervezők és a hatóság közti együttműködés példaértékű volt, melyet jelentős számú helyszínre látogató tapasztalhatott, megerősítve ezzel a térség, mint biztonságos turisztikai célpont vonzerejét.

Szervező tevékenysége, hozzáértése tette lehetővé, hogy a katasztrófavédelem helyi szerve magas szinten, a polgárok elvárásainak megfelelően teljesítse feladatát a balatoni térség tűzvédelme valamint műszaki mentési tevékenységének ellátása során. Beosztottai követelménytámasztó vezetőként jellemzik, aki személyes példamutatásával, szakmai hozzáértésével, a rendvédelmi szervek állományán belül töltött jelentős szolgálati idejével példaképe lehet a polgárok élet- és vagyonbiztonságának megóvását élethivatásul választó tűzoltók előtt.

Vissza