Hírek


Küldöttgyűlés 2022 – Kaposvár

2022-05-30 08:45:44

A Somogy Megyei Tűzoltószövetség 2022. évi küldöttgyűlését 2022. május 28-án Kaposváron a KÖTÉL egyesület szertárában tartotta. A közgyűlésen részt vett és köszöntötte a résztvevőket Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, az MTSZ elnöke valamint Tompos Gábor tűzoltó alezredes tűzoltósági főfelügyelő.

A hűvös, esős időben a tervezett sátor helyett a szertárban tartotta meg éves küldöttgyűlését – két év után ismét – jelenléti formában a Somogy Megyei Tűzoltószövetség.

A Küldötteket Fülöp László alelnök és egyben levezető elnök köszöntötte, akik a napirendi pontok elfogadása után az előzetesen megkapott írásos beszámolók alapján meghallgatták azok szóbeli kiegészítését.

Heizler György beszámolt a 2021. évi szakmai és gazdálkodási tevékenységről, ez utóbbit Farkas József, a felügyelőbizottság elnöke elfogadásra javasolta, kiemelve a szervezet közhasznú tevékenységét az egyesületi munka és a szakmaiság erősítésében.

Ezt követően az utánpótlás neveléséről és a versenyekről szóltak hozzá többen, majd a küldöttgyűlés egyhangúan elfogadta a beszámolót.

A 2022. évi munkaterv elfogadásakor pontosították a jelenlévők a terveket, majd az így kialakult tervet elfogadták.

Ezt követően a résztvevőket Dobson Tibor, az MTSZ elnöke adott tájékoztatást az MTSZ és az önkéntes mozgalom előtt álló fő feladatokról, az elmúlt időszak eredményeiről, kiemelve többek között azokat a somogyi kezdeményezéséket, amelyek országosan is jelentősek voltak.

Végül a tagság tájékoztatót hallgatott meg a füstérzékelőkről és egyben az egyesületek nevében készülékeket vettek át, amelyeket a településeiken helyeznek el. Ezek a lakástüzek kárainak valamint a sérülések, halálesetek számának csökkentésében lehetnek jelentősek.

 


Kapcsolódó képek:

Vissza