Hírek


Beavatkozások a múlt héten

2022-02-02 09:02:03

Több hektáron kapott lángra a legelő vasárnap Somogyszentpál külterületén, Sávolynál két hektáron égett a gaz, avar, nádas, szecskázó gyulladt ki egy állattartó telepen csütörtök délelőtt. Múlt heti összegző.

Több hektáron kapott lángra a legelő vasárnap Somogyszentpál külterületén, a tűzesethez a zalakarosi, nagykanizsai és a marcali hivatásos valamint a somogyszentpáli önkéntes tűzoltókat riasztották. A tűzzel érintett terület a Nagyberek védett területének déli része, 3-400 méter hosszú és ugyanilyen széles terület égett, amelyet a tűzoltók mocsárjárókkal igyekeztek oltani. A tüzet vasárnap este 7 órára sikerült megfékezni, valószínűleg több, mint tíz hektár a lángok martaléka lett.

Sávolynál két hektáron égett a gaz, avar, nádas. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók a tüzet rövid idő alatt körülhatárolták.

Szecskázó gyulladt ki egy állattartó telepen csütörtök délelőtt, a Somogy megyei Segesden. A tűz átterjedt több szalmabálára is. A nagyatádi hivatásos és a segesdi önkéntes tűzoltók csaknem egy óra alatt tudták teljesen eloltani a lángokat. Az egységek munkáját egy erőgép is segítette.

Vissza