Nemzetközi versenyen vesz részt a KÖTÉL

2015-05-29 09:37:56

Az idei Interschutz rendkívül színes és látványos programkínálattal várja a látogatókat. Többek között a kiállítás ideje alatt zajlik majd a „Holmatro Rescue Experience” elnevezésű műszaki mentési vetélkedő is, amelyen a KÖTÉL képviseli hazánkat.

Összesen 29 csapat 16 országból – ez a mérlege a „Holmatro Rescue Experience” elnevezésű műszaki mentési vetélkedőnek. A versenyző országok listája rendkívül széles: magyar, lengyel, francia, osztrák, spanyol, olasz, brit, szlovén, német, svéd, finn, norvég, holland, belga, ír és kanadai tűzoltók készülnek, hogy megmérkőzzenek a 35 ezer eurós összdíjazású tornán. A 6 fős csapatoknak, köztük egy egészségügyisnek – egy rövid Holmatro-képzést követően – egy 20 perces műszaki mentési feladatot kell megoldaniuk a szponzor által biztosított szerszámokkal. A tét nem kevés: a „legjobb csapat” díj 20 ezer euró, a „legjobb technikai csapat” díj 10 ezer euró, míg a „legjobb csapatszellem” díj 5 ezer euró értékű Holmatro-szerszámgyűjteménnyel jár.

Ezúton is sok sikert és jó szereplést kívánunk a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület minden résztvevő tagjának!