Hírek


Tűzoltás-vezetői jogosultságot szereznek az önkéntesek

2015-02-25 09:02:18

A Szövetség kezdeményezésére az önálló vonulásra történő felkészülés jegyében újabb tűzoltás-vezetői képzés indult a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében  február 21-22-én Nagyatádon.

Nyolc somogyi önkéntes tűzoltó egyesület 23 tagja vállalta, hogy elsajátítja a beavatkozások irányításához szükséges tudnivalókat, s a sikeres szakmai vizsgát követően jogosultságot szereznek a mentés irányítására.

Az igali, iharosberényi, berzencei, görgetegi, miháldi, segesdi, lábodi, valamint a kaposvári KÖTÉL egyesület tagjai szombaton kezdték meg tanulmányaikat Nagyatádon. A 144 órás kurzus első napján a résztvevők megtanulták a tűzoltás-vezető jogait és kötelességeit. Felelevenítették műszaki ismereteiket, előadást hallgattak a helyszíni szemlék lefolytatásának szabályairól, valamint a tűzoltó gépjárművek taktikai alkalmazhatóságáról. Vasárnap munkavédelmi oktatáson vettek részt a hallgatók. S a következő négy hét során kellő ismeretet szereznek a beavatkozások irányításához szükséges feladatok minél pontosabb végrehajtásához.

Vissza