Hírek


Új védőeszközök az önkénteseknek

2014-10-15 10:46:31

Huszonhárom somogyi önkéntes tűzoltó egyesület képviselője vehette át a mai napon azokat az új eszközöket, amelyekkel a beavatkozó tűzoltók biztonságosabb körülmények között, hatékonyabban végezhetik feladataikat.

A kormány által idén biztosított összesen 300 millió forintból 14,4 millió forint került a somogyi tűzoltó egyesületekhez. A huszonhárom település (Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő, Berzence, Bodrog, Bolhás, Böhönye, Fonyód, Görgeteg, Igal, Kadarkút, Kaposvár, Karád, Kéthely, Lábod, Látrány, Mike, Nágocs, Nagybajom, Öreglak, Segesd, Somogyvár, Szentbalázs, Szulok, valamint a siófoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság működési területén beavatkozó Lepsény) képviselői ünnepélyes keretek között vehették át 2014. október 9-én a támogatásokat.

Az átadón Wéber Antal ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mellett Heizler György nyugállományú tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke is támogatásáról biztosította az önkénteseket, és kifejezte abbéli reményét, hogy a sikeres pályázatok aránya jövőre is ilyen jó lesz.

Több egyesület is az üzemeltetési költségeire – üzemanyagra, közüzemi díjakra, kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra – fordította a pályázati pénzeket.

Ifjúságnevelésre és hagyományőrzésre, valamint szertárépítésre a görgetegi önkéntesek pályáztak egyedüliként, sikerrel. Összegszerűen a legnagyobb tétel a védőeszköz támogatás, amely mintegy 6,4 millió forintot jelent a pályázat keretösszegéből, míg a tűzoltó technikai eszközökre 5, 5 millió forintot nyertek el a megye egyesületei.

 


Kapcsolódó információk:


Kapcsolódó képek:

Vissza