Hírek


Somogy megye tűzoltóparancsnokai találkoztak Igalban

2019-09-17 10:31:18

Hagyományosan Igal adott otthont az évenként megrendezésre kerülő konferenciának, amelyet a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség szervez a megye tűzoltóparancsnokai számára. Idén szeptember 13-14. között tartották a szakmai találkozót.

A Somogy Megyei Tűzoltószövetség és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság éves képzési tervében foglaltaknak megfelelően a Somogy megyei Önkéntes Tűzoltóságok vezető állománya részvételével lezajlott a 2019. évi szakmai konferencia, melynek immár hagyományosan az igali önkormányzat adott helyet.

A program szerint A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese (Tarlós István tű. ezredes) és Igal Város polgármestere (Obbás Gyula) nyitotta meg a konferenciát.

A konferencián elhangzott a hivatásos szervek és az önkéntes tűzoltó szervezetek közötti együttműködés értékelése, tájékoztatást kaptak a résztvevők a Somogy Megyei Tűzoltószövetség aktuális kérdéseiről, feladatairól, helyzetéről, ismertetésre került a Balaton Fejlesztési Tanáccsal közösen kidolgozott „RSS – Rescue Security & Safety” elnevezésű Tudástár, mely a tűzoltók várható beavatkozásai különböző eseteire ad szakmai iránymutatást.

Duray Gergely, a HOLMATRO Magyarország képviselője tartott műszaki mentési és új vágási technikák témakörben előadást, ezt követően gyakorlati bemutatót és tréninget az önkéntes tűzoltók részére.

Dobson Tibor tű. ddtbk., a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke ismerette a szövetség eddigi szakmai tevékenységét, az előttük álló feladatokat, lehetőségeket, az MTSZ megalakulásának 150 éves évfordulójára tervezett ünnepség tervezett programját, lefolyását. Ismertette a jövőbeni tervezési-szervezési elképzeléseket. Majd szakmai konzultációt tartott az önkétes tűzoltó parancsnokok részére.

A délutáni program részeként Fülöp László, az Igali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület parancsnoka tartott tájékoztatót a város tűzvédelmi helyzetéről, az önkéntes beavatkozói státusz eddigi szakmai tapasztalatairól. Ezt követően a résztvevők megtekintették az igali fürdő létesítmény katasztrófavédelmi biztonsági rendszerét, helyzetét.

Tarlós István tű. ezredes ezt követően összefoglalta és értékelte a konferenciát.


Kapcsolódó képek:

Vissza