Hírek


Szurkolástól volt hangos Sáráspuszta

2019-09-16 08:38:00

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség szeptember 14-én, szombaton már hatodik alkalommal szervezte meg a körzeti versenyen kategóriájukban legjobb eredményt elért csapatoknak a megyei gyermek-, ifjúsági- és felnőtt önkéntes tűzoltóversenyt a sáráspusztai kiképző bázison.

Célunk a hagyományok ápolása, az egyesületek utánpótlás nevelésének elősegítése.  Az egyesületek tagjai feladataikat önkéntesként, munkabér nélkül, szabadidejük terhére teljesítik.  

A versenyt Vécs Pál, a megyei tűzoltó szövetség elnöke nyitotta meg, aki örömmel üdvözölte a résztvevő közel harminc csapatot, majd sportszerű versenyzést kívánt nekik. A verseny előtt a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt. egy általa korábban használt és működőképes Polonia típusú kismotorfecskendőt adott át a megyei tűzoltó szövetség részére, ahol az még jól fogja szolgálni az önkéntes tűzoltó egyesületek gyakorlásait. 

A versenyzők indulási sorrendje sorsolás útján dőlt el, majd párhuzamosan megkezdődött a viadal kismotorfecskendő szerelés és a váltófutás versenyszámokban. 

A versenyen 26 csapat vett részt három – gyermek, ifjúsági és felnőtt - korcsoportban, hat kategóriában. Mindenki sportszerűen küzdött a dobogós helyekért, a csapattagok lelkesen buzdították egymást, több településről a polgármesterek is elkísérték az önkénteseket, s a helyszínen szurkoltak értük. A rendezvényre sokan voltak kíváncsiak, a versenyzők pedig, – már a legkisebbek is – szakszerűen kapcsolták össze a tömlőket, gyorsan futottak, küzdötték le az akadályokat, és mindent beleadtak, hogy a lehető legjobb helyezést tudja megszerezni csapatuk. 

A helyezésekről most is a másodpercek döntöttek, a rendezvény értékelését Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója tartotta, aki kiemelte, hogy mindenki egyre felkészültebb, és dicséretes, ahogy a gyerekek és fiatalok is küzdöttek. Érdekességként említette, hogy az összesített legjobb eredményt idén már nem a felnőttek, hanem a lipóti ÖTE ifjúsági fiú csapata érte el. 

A gyermek lány kategóriában idén a győrújbaráti ÖTE kislányai nyertek, a gyermek fiú kategóriában a lipóti fiúk csapata állhatott a képzeletbeli dobogó felső fokára. Ifjúsági lány kategóriában a bágyogszováti ÖTE lányai, ifjúsági fiúk között a lipóti ÖTE fiú csapata győzött.  A felnőtt nők és a felnőtt férfiak között is a Fertőszentmiklós ÖTE csapata lett idén az első. 

A részletes eredmények kategóriánként: 

Gyermek lány kategória: 

4. helyezett: Völcsej csapata 

3. helyezett: Csorna 

2. helyezett: Fertőszentmiklós 

1. helyezett: Győrújbarát ÖTE 

Gyermek fiú kategória: 

5. Völcsej 

4. Győrszemere 

3. Csorna 

2. Fertőszentmiklós 

1. Lipót csapata 

Ifjúsági lány kategória: 

3. Mosonszolnok 

2. Győrújbarát 

1. Bágyogszovát ÖTE csapata 

Ifjúsági fiú kategória: 

5. Pereszteg 

4. Fertőszentmiklós 

3. Győrújbarát 

2. Bágyogszovát 

1. Lipót ÖTE csapata 

Felnőtt női kategória: 

4. Koroncó 

3. Völcsej 

2.  Bágyogszovát  

1. Fertőszentmiklós ÖTE csapata 

Felnőtt férfi kategória: 

5. Lipót 

4. Völcsej 

3. Csorna 

2. Győrújbarát      

1. Fertőszentmiklós ÖTE csapata

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy vándorserleget ajánlott fel a 800 liter/perces kismotorfecskendő-szerelés versenyszámban a legjobb időeredményt elért csapatnak, amelyet idén a győrújbaráti ÖTE felnőtt férfi csapata érdemelt ki.

A  Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség különdíját, amely a leggyorsabb váltófutásért  járt, a Lipót ÖTE felnőtt férfi csapata vihette haza. 

A  Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség a legjobb összesített időeredményt elért gyerekcsapatoknak különdíjat, pólókat adott át, amelyet a győrújbaráti lányok és a lipóti fiúk gyerekcsapata vehetett át. 

 Az oklevelek, érmek és kupák átadása után Sallai Péter tűzoltó dandártábornok megköszönte a csapatoknak a részvételt és a jó hangulatú, sportszerű versenyzést. További jó felkészülést is kívánt az egyesületeknek, hiszen jövőre ismét várjuk majd a megyei versenyre a legjobban teljesítő önkénteseket. 

Az önkéntes tűzoltó egyesületek hagyományápoló, fiatalokat nevelő, közösségformáló és tűzmegelőzési funkciót töltenek be, de részt vesznek a helyi közbiztonsági, veszélymegelőzési munkákban is. Az egyesületek működése, az önkéntesség, a katasztrófavédelem által támogatott társadalmi érték.

Képek: Ruskáné Takács Anita tű.szds.


Kapcsolódó képek:

Vissza