Hírek


Flórián-napi ünnepség Kaposváron

2019-05-06 10:21:57

Az idei Szent Flórián-napon a hagyományokhoz híven együtt ünnepeltek a hivatásos, az önkormányzati, az önkéntes és a létesítményi tűzoltók és a tüzes mesterséget művelő kéményseprők Kaposváron.

Május negyedikén Szent Flórián alakjának adóznak a tűzoltók, de ez az ünnep egyben emlékezés is. Azokra a hős bajtársainkra gondolunk, akik már nem lehetnek közöttünk – mondta köszöntőjében Óvári Timót tűzoltó hadnagy Toponáron. A helyi óvodások műsorát követően a jelenlévők fejet hajtottak a „tűz katonájának” szobránál és elhelyezték a tiszteletadás koszorúit.  A kaposvári Nagyboldogasszony Székesegyházban ünnepi szentmise szólt a somogyi tűzoltókért. A Szivárvány Kultúrpalotában tartott megemlékezésen Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke köszönetét fejezte ki a tűzoltók munkájáért.

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte Somogy megye tűzoltóit, majd Szabó Norbert tűzoltó főhadnagy, a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság megbízott parancsnoka ünnepi beszédében méltatta a hétköznapok hőseit.

Azt követően Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, igazgató és Heizler György ny. tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke elismeréséket adott át. Majd a program a Gyertyánosi parkerdőben folytatódott, ahol vendégül látták az ünnepség résztvevőit.


Kapcsolódó képek:

Vissza