Hírek


A múlt hét mérlege: fakidőlések, avartűz, épülettűz

2019-02-19 09:09:34

Február 13-án fakidőléshez vonultak az Öreglak ÖTE, lángoló épülethez hívták a somogyvári önkénteseket, február 17-én a KÖTÉL Egyesület avatkozott be avartűznél.

Szélvihar tépázta a fákat

Február 13-án, szerdán Öreglak és Somogyvár között a viharos szél miatt fa dőlt a sínekre, emiatt egy vonat a pályán vesztegelt. Az öreglaki önkéntes tűzoltók a vasúttársaság munkatársainak segítségével közelítették meg a helyszínt, eltávolították a vonat útjából a növényt, majd az folytatni tudta útját. 

Fotó: Nagyatád HTTP

 

Avartűz

Kaposvár közelében egy két hektáros terület tűzoltására érkezett riasztás vasárnap délután folyamán. A tűzhöz a KÖTÉL Egyesület önkéntesei vonultak.

Fotó: KÖTÉL Egyesület / Facebook

 

 

Mindenkinek sikerült elhagynia a lángoló épületet

Nyolcvan négyzetméteres családi ház kazánházában keletkezett tűz Somogyvámoson szerda reggel, a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre és az épület többi helyiségére. A tűz keletkezésekor ketten tartózkodtak a lakásban, akik a tulajdonos segítségével tudtak kimenekülni a házból. Mentés közben a segítséget nyújtó férfi a karján megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították. A marcali és a kaposvári hivatásos, valamint a somogyvári önkéntes tűzoltók avatkoztak be a tűzesetnél. Az épületből sikerült kihozni egy gázpalackot, amelyet nem ért hőhatás.

Fotó: Schváb Zsolt tű. hdgy. - Marcali HTP

 

Vissza