Hírek


57 millió forint értékű eszköz a somogyi tűzoltóknak

2018-12-12 12:49:28

A központi költségvetésben 2018-ban hétszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. December 11-én, Kaposváron, az önkormányzati tűzoltóságok, az önkéntes tűzoltó egyesületek és a mentőcsapatok vehették át a pályázaton elnyert eszközöket és felszereléseket.

Közel háromszáz esetben avatkoztak be a somogyi önkéntes tűzoltók az idei évben, így méltó helyre és jó kezekbe kerül harmincegy önkéntes tűzoltó egyesületnek, az öt önkormányzati tűzoltóságnak és a Huszár valamint a Somogy Mentőcsoport oszlopos tagjainak biztosított mintegy 57 millió forint értékű eszköz, felszerelés, amit Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, igazgató és Heizler György, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke adott át.

Az öt somogyi önkormányzati tűzoltóság (Balatonboglár, Böhönye, Csurgó, Kadarkút, Tab) 17,5 millió forint értékű védőfelszerelésekkel (bevetési ruhákkal, védőcsizmákkal, légzőkészülékekkel, mentőálarcokkal) gazdagodott.

Harmincegy önkéntes tűzoltó egyesület összesen 24 millió forint értékben felszereléseket, képzésre, oktatásra és működési költségekre,  szertárépítésre- és felújításra támogatást a nyert.  A pályázati felszerelések között a tűzoltói beavatkozás alapeszközei, egyéni védőeszközök, szakfelszerelések, EDR-rádiók is találhatók.

A mentőszervezetek pályázatán két somogyi egyesület összesen 15 699 000 forintot nyert. A HUSZÁR Mentőcsoport tagjaként a KÖTÉL Egyesület 2,5 millió forintot fordíthat informatikai rendszerekre és eszközökre, 600 ezer forintot védőeszközökre és védőruhára, 99 ezer forintot működési költségekre. A Somogy Mentőcsoport tagja, a Görgetegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 12,5 millió forintot kapott gépjármű vásárlásra.

 


Kapcsolódó képek:

Vissza