Hírek


TFA verseny – két hivatásos és két önkéntes tűzoltó a legjobb

2018-08-27 08:11:01

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az „Őrizd a lángot” Alapítvány, a Tűzoltás-mentés Alapítvány és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen rendezte meg augusztus 24-25-én a TFA versenyt Bükfürdőn, ahol ismét somogyi önkéntes állt a dobogóra.

Igazi küzdelem ez a verseny, ahol a tűzoltóknak először egy tizenkilenc kilogramm súlyú tömlőt kell egy állványra felvinni a vállukon, majd az annak tetején beletenni egy ott kialakított tárolóba. Ezt követően két tekercstömlőt húznak fel egy kötél segítségével, amelyet szintén a tárolóba helyeznek.

A következő versenyszámban egy négy kilogrammos kalapáccsal egy fém gerendát másfél méter távolságra kell eljuttatniuk, majd egy szlalom pályán végigfutniuk anélkül, hogy eldöntenék a bójákat, vagy a célt.

Ha ezzel végeztek egy vízzel teli tömlőt kell húsz méter távolságra elhúzni. Egy kis tűzoltási gyakorlat után egy nyolcvan kilogrammos bábut kell elvinniük a célig. Minden feladatot bevetési védőruhában, légzőkészülék és légzőálarc használata mellett kell teljesíteniük.

A női indulók között a harminc évnél fiatalabbak között Pál Katalin, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság indulója szerezte meg az első helyet, míg harminc és negyven év közöttiek viadalában dr. Kocsis Katalin Dorottya, a Kemendollári Önkéntes Tűzoltó Egyesület versenyzője bizonyult a legjobbnak. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Handzsuj Mihály, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsokság tűzoltója nyerte el a verseny vándorkupájával együtt, a létesítményi és önkéntesek kategóriájában pedig ifj. Bodó László, a KÖTÉL Egyesület versenyzője.

Tudósítás: BM OKF

Fotók: Nyugat.hu


Kapcsolódó képek:

Vissza