Hírek


Tűzoltó hagyományok elevenedtek fel Marcaliban

2018-08-16 11:40:49

Ismét a Marcali Városi Fürdő adott otthont a Tűzoltó Hagyományőrző Kocsifecskendő Versenynek, amelyen hivatásos és önkéntes tűzoltók egyaránt megmérettettek.

Somogy megye 11 településéről érkeztek a tűzoltó hagyományok lelkes követői Marcaliba a hétvégén. A felsorakozott csapatokat és a szurkolókat Huszti Gábor, a Somogy Megyei Önkormányzat alelnöke és Dr. Sütő László Marcali polgármestere köszöntötte, majd Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg a versenyt.

A csapatoknak először egy füsttel teli sátorból kellett kimenteniük egy életnagyságú bábut, majd összehangolt csapatként átkeltek egy képzeletbeli mocsáron. Így jutottak el a kocsifecskendőig, ahonnét vízsugarat szereltek, feltöltöttek két vödröt és azokat egy létra két végére akasztva egyensúlyoztak a célig. Az esemény hangulatát fokozta, hogy a csapatok egy része XIX-XX. század fordulóján használatos tűzoltó egyenruhába öltözve teljesítette a feladatokat. A verseny végén a dobogó legfelső fokára Vése önkéntes tűzoltói állhattak. Az izgalmakban bővelkedő verseny második és harmadik helyezéséről pontegyenlőség miatt kapocspárkulcs célba dobásával döntöttek, így végül a kaposvári hivatásos tűzoltók érdemelték ki az előkelő második helyet, az öreglaki önkéntesekkel szemben.

Az eredményhirdetésen a házigazda Greffer József tűzoltó ezredes, a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Jobbágy István nyugállományú tűzoltó alezredes, a Somogyi Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület elnöke gratulált a versenycsapatoknak.

Fotó: Marcali KvK


Kapcsolódó képek:

Vissza